A virtuális épületfestő verseny döntője október 6-án lesz a Műcsarnoknál - az itt a legtöbb sms szavazatot begyűjtő három közönségdíjas a Vörösmarty téri Gerbeaud házat festheti meg a karácsonyi vásár ideje alatt, a zsűri által kiválasztott győztesek pedig értékes nyereményeket vihetnek el. Az épületfestő pályázat határidejét a szervezők szeptember 24-ig meghosszabbították.


Az első helyezett egy MacBook Pro Retina laptopot, a második egy több mint fél millió forintot érő projektort, a harmadik pedig egy közel négyszázezer forintos videókeverőt tudhat majd magáénak. Bordos László Zsolt nemzetközileg elismert videomapping művész (a verseny szakértője, a zsűri tagja) is felajánlott egy különdíjat. Az általa kiválasztott pályamű készítője megbízási szerződés alapján együtt dolgozhat egy Bordos.ArtWorks projektben a művésszel.

A Visualpower pályázatára a Műcsarnok homlokzatához igazodó, három perces, zenei aláfestéssel ellátott animációival lehet nevezni. A nyílt versenyben bárki részt vehet, aki szeretné kipróbálni ezt az itthon még kevésbé ismert műfajt. A verseny célja a virtuális épületfestés (más néven building mapping) népszerűsítése és a tehetségek felkutatása. Az október 6-i vetítésen az előzsűrizés során kiválasztott legjobb 12 pályaművet, illetve Bordos László Zsolt és meghívott alkotótársai által erre az alkalomra készített bemutatófilmet lehet majd megnézni.