Háromnapos, „toborzó” fesztivált rendeztek Kossuth városában, Cegléden szeptember 21-23. között. Az eseményen fellépett Péterfy Bori és a Love Band, a Balkán Fanatik és a Deák Bill Blues Band is.


A fesztiválon az ország különböző tájairól érkeztek kézművesek, kereskedők, katonai hagyományőrző egyesületek, könnyűzenei fellépő művészek. A fesztivál fő napján, szombaton, lovas huszárok, tüzérek, honvédek, borrendek, néptáncosok felvonulása vonzotta a vendégeket, színpompás nyüzsgést teremtve a vonulás útvonalán a Kossuth Ferenc utcán és később a Szabadság téren. A fesztiválon koncertek is voltak: fellépet többek közt Péterfy Bori és a Love Band, a Balkán Fanatik, a Deák Bill Blues Band és a Neoton Família is. A kisgyermekes családoknak azzal kedveskedtek a fesztivál ideje alatt, hogy egyetlen napra sűrítették be a gyermekprogramokat. Szeptember 23-án, vasárnap, a Gyermek Kossuth Toborzó névre hallgató napon interaktív, kreatív, készségfejlesztő és szórakoztató programokat kínáltak az egészen kicsiknek.
1996-ban határozott úgy az akkori városvezetés, hogy „Kossuth városának” rendeznie kell egy hagyományteremtő fesztivált. Az először még csak egynapos rendezvény az évek során kinőtte magát. 2007 óta háromnapos színes, kulturális programsorozat lett a toborzó.
Berze József - Pólus Online