(MTI) - Vadászkutyák, íjászok és solymászok lepik el szombaton, az ötödik vadásznapon a gödöllői Grassalkovich kastély parkját. A számtalan színes program mellett finom vadételekkel és - újdonságként - vadászkalandtúrával készülnek a szervezők.

Gödöllő és a vadászat évszázadokra visszanyúló kapcsolatára alapozva hozták létre a rendezvényt, amelynek középpontjába idén (a nők éve tematikus programsorozathoz illeszkedve) a vadászatot kedvelő hölgyeket helyezték – tudta meg az MTI a város önkormányzatától.
Az idei vadásznapon nem sokkal 10 óra előtt vadászkürtök hangjára nyitják a barokk kastély kapuit, hogy aztán kilovagolhasson "Erzsébet királyné". A kastélyparkban egyebek mellett lovas divatbemutató, dámalovas bemutató, solymászat, agarászat és íjászat idézi meg az egykori vadászatok hangulatát, amelyet kiválóan érzékeltet a Vadászat és lovaskultúra című tárlat is. Az interaktív kiállítás vezető kíséretében látogatható.
A gyerekeket bábelőadás, zenés játék, magasles–mászófal, kézműves foglalkozás várja, míg a felnőttek a vadételek főzőversenyén, illetve az idén először sorra kerülő (vadász) tájékozódási kalandtúrán mérhetik össze tudásukat. A 2–8 fős csapatoknak GPS koordináták segítségével kell megtalálniuk a kastélyparkban az egyes állomásokat, ahol az ügyességi- és logikai feladványokat kell megoldaniuk. A legjobban teljesítő csoport a "kastély fővadásza" cím birtokosa lesz.
A szombati vadásznapon a gödöllői kastélyban vendégeskedik az Európa-szerte híres Hortobágyi Madárkórház Alapítvány is, amelynek tagjai a madarak mentésébe engednek betekintést.