Éltető Daniella megszerezte ötödik világbajnoki címét. A 17 éves tokaji lány a K-1 szabályrendszerében állhatott a dobogó tetejére. Ezzel győzelemmel már öt stílusban lett a világ legjobbja. 


A szlovákiai WAKO K1-világbajnokságon, a 65 kg-os kategória elődöntőjében az orosz Diana Kalatyeva ellen Daniella győzött pontozással, az orosz versenyzőre pedig kétszer is rászámoltak a 3×2 perces meccsen. A döntőben szintén orosz ellenféllel kellett megmérkőznie, de Krisztina Filatova már második menetben feladta a mérkőzést. Miközben rászámoltak, edzője bedobta a törölközőt. Daniella a K-1 szabályrendszerben már nyert Európa-bajnokságot. Muay thaiban, kickbox light contactban és low kickben, valamint kempo karatéban pedig világbajnoki címet szerzett.


“Örülök, hogy újra oroszok ellen sikerült bizonyítanom egy ilyen nagyszabású eseményen. Úgy érzem, hogy az első ellenfelem sokkal jobban helytállt és képzettebb volt, mint a honfitársa a döntőben, így az első körben „bemelegítésként jó pörgőset” bunyózhattam” – mondta Daniella a finálé után, írja a www.budomagazin.hu. “Régi álmom vált valóra” – lelkendezett Daniella, aki külön köszöni azoknak a magyar szurkolóknak a biztatást, akik a pozsonyi arénában szurkoltak neki és a válogatott többi tagjának, olvasható a Budomagazin honlapján. Éltető korábban ebben K-1 szabályrendszerben Európa-bajnokságot nyert, vb-címet pedig muay thaiban, kickbox light contactban és low kickben, valamint kempo karatéban szerzett. 

 A K–1 A K-1 egy Japánból származó küzdősport, melyet Isii Kazujosi hozott létre különböző harcművészeti ágak, mint a karate, kung-fu, kick-box, taekwon-do ötvözéséből. A K-1 nem egy újabb harcművészet, hanem egy összefoglaló szabályrendszer, amelyen belül komoly harcművészeti múlttal rendelkező sportemberek küzdhetnek meg egymással. Egy K-1 versenyen szabályos ökölvívó ringben zajlanak a küzdelmek. 

 Kazuyoshi Ishii klasszikus sportember, akit maga Ójama Maszutacu a kjokusin-kai karate megalapítója is nagyra tartott. Isii japán bajnok volt, a kjóhoz hasonló szeido-kaikan karatéban a csúcsra ért. 1980-ban Oszakában megalapította a szeidokan iskolát, amelynek ő lett a stílusvezető mestere. A szeido név jelentése: "helyes út". Isii iskolájában többféle edzésrendszerben készültek a tanítványok. Megtartották a klasszikusnak számító full-contact karatét, emellett thai-box és kick-box edzéseket is végeztek. 

Akik tehát nála tanultak, többféle irányzattal is megismerkedtek. A nyolcvanas évekre Japánban rengeteg harcművészeti iskola, stílus fejlődött ki. 1982-ben Isii székhelyén, Oszakában rendezték meg az első japán Összkarate Bajnokságot, amely bár kétségkívül nagy előrelépés volt, még mindig csak a karate stílusok között mutatott utat. Isiinek tetszett a dolog, továbbfejlesztette az ötletet, és 1983-ban már egy nagyobb oszakai csarnokban megszervezett egy szeido-kaikan karatésok, illetve kung-fusok közötti versenyt. 

Akkoriban nagy szenzáció volt, hogy egy ilyen verseny létrejöhetett. Isiit tekintélye, eredményei, és szervezőkészsége elismeréseként az újonnan megalakult Japán Összharcművészeti Szövetség elnökévé választották, amely a K-1 versenyeket szervezte. Ma már nem ő áll a K-1 szervezet élén, de a munkáját siker koronázta. A profi ökölvívás mellett ma a K-1 a világ legnagyobb szórakoztató küzdősportja.