Az Aranykéz utcában felrobbantott Boros Tamás halála előtt többször is vallomást tett a szervezett bűnözés és az igazságszolgáltatás összefonódásairól, konkrét rendőröket, bírókat és ügyészeket is megnevezve – írja a PestiSrácok.hu. A blog szerint az oroszok eleinte csak olajat adtak el Magyarországra és testőröket biztosítottak partnereik számára. 

A PestiSrácok.hu tényfeltáró blog írása szerint az Aranykéz utcai robbantás során életét vesztő Boros Tamás halála előtt többször is részletes vallomást tett a rendőrségen a szervezett bűnözői csoportok működéséről. 

Tonhauser László, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálatának egykori vezetője azt írja Nem kérek bocsánatot című könyvében, hogy Boros személyes találkozón konkrét neveket említve beszélt neki a szervezett bűnözés, a rendőrök, bírók és ügyészek összefonódásáról. A beszélgetést rögzítették. A PestiSrácok.hu szerint pár nappal az Aranykéz utcai merénylet előtt pár nappal szüntették meg Boros házának rendőri védelmét, mivel a BRFK szerint Boros korábban egy önmerénylettel vezette meg a nyomozókat. 

Boros vallomásából eddig mindössze hat oldalt használtak fel a kecskeméti maffiaperben, melyben megnevezte az alvilág három meghatározó csoportját, a Conti Car-csoportot (Radnai Lászlóval és Csüllögh Zsigmonddal együtt többek közt ehhez tartozott Boros is), az Energol-csoportot (ebben vett részt Portik Tamás és ennek a csapatnak taxizott Vizoviczki László) és Szemjon Mogiljevics (Szeva bácsi) orosz-ukrán körét. 

A blog arról is ír, hogy az oroszok először csak testőröket adtak a magyar olajosok mellé, az általuk szerzett információk segítségével megismerték a jövedéki bűnözés magyarországi üzleti modelljét, ezt követően pedig maguk is beszálltak a bizniszbe. Erővonalak Ez alapján a nyilvánosságra hozott hat oldal alapján annyit tudunk, hogy Boros Tamás Tonhausernek megnevezte az alvilág három meghatározó csoportját – olvasható a 

Pestisrácok blogon: 

 1.) Az első rögtön a saját köre volt. Ez a Conti Car Kft. és a hozzá kapcsolódó más cégek, és a köréjük szerveződött bűnözői csoportok. Mivel Boros kilépett a cégből, az ezt követően Radnai László és Csüllögh Zsigmond üzlete volt. A Conti Car eredendően tisztázatlan eredetű kocsik forgalmazásával, uzsorakölcsönökkel, pénzmosási célzattal, szállodaiparral és olajszőkítéssel foglalkozott. 

2.) A második Boros által megnevezett csoport a védelmi pénzek szedésére és zsarolásra szakosodott Energol Rt., akik persze a nagyobb olajcégek a Fortus Rt és az ETL Rt. olajelosztóiként is működtek. 

 3.) A harmadik és tán legerősebb csoport vezetője az orosz–ukrán kapcsolatokat Magyarországon megjelenítő és felügyelő Szemjon Mogiljevics, közismert nevén Szeva bácsi volt. Szeva telephelye a volt Csepel Művek területén épült ki. Cége a Magnex Művek pakurát és petróleumot hozott be Magyarországra. A pakura lepárlásából lett gázolaj, aminek a minőségén a petróleummal javítottak. A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni: http://pestisracok.hu/az-olajos-alvilag-avagy-a-hatalom-kitartottjai-i/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201209