A Szentkirályi megalkotta a nemzet üdítőitalát – olvasható a gyártó sajtóközleményében. Az egy éves fejlesztés eredményeképpen a polcokra kerülő terméket környezettudatos üzemben állítják elő titkos receptúra szerint. A Szentkirályi egy éves fejlesztés eredményeként megalkotta, és ünnepélyes keretek között szerdán mutatta be az általuk csak „a nemzet üdítőitalaként” aposztrofált új terméket. 

A szénsavas és frissítő hatású, Szentkirályi ásványvíz alapú AQUA ELIXIS titkos recept alapján, 31 magyar gyógynövény (a legjelentősebbek: zsálya, kakukkfű, rozmaring, citromfű, cickafark, borsmenta, koriander, bodza, gyömbér) kivonatával készült, és alacsony kalóriatartalmát a sztívia nevű természetes édesítőszer hozzáadásával érték el. 

Sok más üdítővel szemben ez a Szentkirályi ásványvíznek köszönhetően természetes ásványianyag-tartalmát is megőrzi. Egy literes kiszerelésben szeptembertől lesz kapható a boltokban. Ezzel együtt felavatták a cég saját, zöld energiát felhasználó előforma gyártó üzemét, amelyet Dr. Budai Gyula parlamenti államtitkár és Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke adott át. Az új üzemben működő továbbfejlesztett, legújabb technológiát képviselő gépet hazánkban először a Szentkirályi Ásványvíz Kft. használja.

 Az előforma egy, a vásárlók által jól ismert műanyag palackok gyártásához szükséges félkész palack, amelynek csavaros nyaka megegyezik a kész palackokéval, teste azonban inkább egy kémcsőhöz hasonlítható mind alakban, mind méretben. Az előformát a palackgyártó üzemben később felhevítik, és a kívánt méretűre, illetve alakúra fújják. A rendszer továbbfejlesztésnek köszönhetően az előforma előállításának ciklusa rövidebb, amivel kapacitásnövelés érhető el, illetve az alacsony és magas hőmérsékletű hűtés szétválasztásával, hőcserélő beépítésével a hűtési energia felhasználásánál jelentős lesz a megtakarítás. 

A gépsor teljesítménye – az előforma súlyától függően – óránként 33 ezer darab is lehet. „Régi vágyam volt, hogy az üdítőital kategóriában is egészséges és természetes alapanyagok felhasználásával hozzunk létre egy olyan terméket, amely nemzetünk büszkesége lehet, hazai ásványvíz kincsre alapul és magyar alapanyagokat tartalmaz. Így született meg az AQUA ELIXIS.” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője.