MTI - Megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) pályázata, amely a roma kulturális események megvalósításához, illetve egyéb kulturális tartalmak és termékek létrehozásához nyújt támogatást - közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

A minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának közleménye szerint a 25,9 millió forint keretösszegű kiírásra önerő nélkül is lehet pályázni október 8-ig.
A hazai forrásból finanszírozott pályázat segíti a roma kultúra megőrzését támogató kulturális fórumok létrehozását, lehetővé téve ezzel a cigány közösség kultúrájának, hagyományainak, anyanyelvének ápolását és fennmaradását - fűzték hozzá.
A roma kultúra értékeinek bemutatása hozzájárulhat az előítéletek csökkentéséhez, és erősítheti a különböző kultúrából származó emberek kölcsönös elfogadását. Emellett a pályázat azt a célt is támogatja, hogy a romák is mélyebb ismeretet szerezzenek kulturális örökségükről, valamint hogy ezeket az értékeket saját közösségeik fiatal nemzedékeinek is továbbadják - olvasható a közleményben.
A részletes pályázati kiírás a pályázati útmutatóval együtt elérhető az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu), valamint a www.kormany.hu és a www.kormany.romagov.hu honlapokon is.