MTI - Az oroszlányi ipari parkban műanyag autóalkatrészeket gyártó Bebusch Hungária Kft. 1.500 négyzetméteres csarnokkal bővítette területét; az új üzemrészben raktárt és karbantartó bázist alakítanak ki, a felszabaduló hely pedig a gyártás bővítésére ad lehetőséget - közölte a vállalat ügyvezetője szerdán az MTI-vel.

Fehér Zoltán tájékoztatása szerint a 187 millió forintos beruházáshoz 83,5 millió forint uniós támogatást nyertek el. A fejlesztés 19 új dolgozó alkalmazását tette lehetővé.
A német tulajdonban lévő társaság nagy pontosságú műanyag és műanyag-fém kompozit alkatrészeket gyárt autózárakhoz, kormánykapcsolókhoz és autóipari blokkolásgátló rendszerekhez, és üzemanyag adagolókhoz. Évente mintegy 80 millió alkatrészt bocsátanak ki.
A termelés 30 százaléka közvetlen exportra kerül, legnagyobb külföldi partnerük Kína és Mexikó, de szállítanak Brazíliába, Indiába, Németországba, Franciaországba és Szlovákiába. A belföldi partnerek közül jelentős vevőik a Continental, a Valeo, a ZF Lenksysteme, és a Denso. Ezek az üzemek az alkatrészeket exportra készülő termékeikbe építik be.
A Bebusch Hungária Kft. 1999-ben építette fel első üzemcsarnokát az Oroszlányi Ipari Parkban, majd a gyárat 2002-ben újabb csarnokkal bővítették. A német anyavállalat Haslachban működő üzemében 120 fő dolgozik, Oroszlányban 131 főt foglalkoztatnak.
A magyar leányvállalat éves árbevétele 2011-ben 2,1 milliárd forint volt és a válságos 2009-es évet kivéve évente 10 százalék fölötti növekedést ért el - mondta el az ügyvezető.