A Nemzetközi Valutalap (IMF) megkapta a magyar kormány módosító javaslatait a hiteltárgyalások folytatásához – tudatta tegnap a valutaalap budapesti irodavezetője a Dow Jones tudósítása szerint. 

A 2013-as költségvetésről szóló parlamenti szavazást elhalasztották azért, hogy az IMF-tárgyalások után ne kelljen máris módosítani. Tehát a költségvetésünk az IMF-től függ. Ettől természetesen nem leszünk gyarmat, mert már régóta azok vagyunk. A kormány az IMF részére megküldött javaslatait alternatív javaslatként terjesztette elő. Rosszkor és rossz időben került bevezetésre az egykulcsos adó, mert azzal az alacsony jövedelműek  nagyon rosszul, a hatalom és holdudvara, valamint a gazdagok nagyon jól jártak! 

A megszorítások még mindig nem érik el a magas jövedelmű kormány-közelieket, valamint az uniós és a hazai parlamenti képviselőket. Orbán Viktornak sok veretes mondása volt már. Az egyik szerint – amely kijelentéssel a szocialista kommunista kormányra utalt – Nem tudják úgy tönkretenni a hazánkat, hogy ne tudnánk újjáépíteni. Hatalomra kerülve azonban nem az újjáépítésen munkálkodik. Ha csak azt nem vesszük újjáépítésnek, mennyi stadion épül darabonként 10 milliárd forintért. 

A másik veretes mondása: Amennyiben az IMF jön, én megyek! Az IMF jött, látott és győzött. Orbán Viktor ment – szabadságra. A híradások szerint októberben várhatóan visszajön az IMF, tehát még be lehet bizonyítani, hogy szavatartó ember. Mondj egy szlovák királyt! És mondj egy olyan törvényt, amit a fülkeforradalmárok parlamentje a magyar társadalom többségének javára alkotott meg. 

A saját javukra annál több ilyen született. Volt olyan képviselő, amelyik 20 millióval járt jól a devizahiteltől történő végső megszabadulás során. A hitelesek többsége azonban továbbra is fuldoklik miatta, és télvíz közeledtével vajon mire számíthat? Kilakoltatásra? Az IMF ahová betette a lábát, ott többé fű nem termett. Egyen-programja, amit a hitelért folyamodó országok ellen bevet: tönkretenni az átlagpolgárokat, és beszüntetni az esetleg még működő értéket előállító munkahelyeket. Ha nincs termelés, nem tudsz törleszteni, és jön az érintett ország totális kifosztása! 

Latin-Amerika a döbbenetből lassan magához tér, Európa viszont mostanában kapja be a cumit! Hogy az IMF-tárgyalások és a hitelfelvétel után a magyar társadalom fogja húzni a rövidebbet, ahhoz nem fér kétség! Az egykulcsos adót bebetonozták, pedig ha annak véget vetnének legalább arra az időre, amíg nem indulnak be a gazdaság motorjai, azzal évi 600 milliárd forinttal nőne az adóbevétel. Franciaországban be fogják vezetni a szuper-gazdagok különadóját! Nálunk is lenne bőven kire kivetni, hiszen jócskán meggazdagodtak a nemzeti vagyonunk lenyúlói.