Kecskemét, TEKA, szeptember 29. 21:00

A Vad Fruttik együttes a várpalotai panelházak fenyegető árnyékában állt össze ’96-ban, ám a tagok nem kukaborogatásba ölték frusztrációikat, hanem zenélésbe, majd lassan meghódították a rádiókat, a klubokat, a fesztiválokat és az országot.

A legtöbb zenekar ennyi év után már rendes, a szaksajtónak szót fogadó módon könnyedén besorolható stílussal rendelkeznének, de hál’istennek a Vad Fruttik kilóg a sorból. Egy éjszaka Bohémiában címmel 2008-ban jelent meg második lemezük, ami a 2006-os Rózsikámnak digitálisan album hagyományait követve még mindig számos stílusból és hangulatból merít, amit ugyan nevezhetnénk popnak, de az túl egyszerű lenne az ő esetükben.

Hogy tovább kavarják a honi popzene sekélyes állóvizét, 2010. október 1-jén vadiúj anyaggal jelentkeztek, Fénystopposok címmel. A rajongók még be se magolhatták rendesen az új dalok szövegeit, a Vad Fruttik rögvest országos lemezbemutató turnéba kezdett. Azóta mondjuk volt idő megtanulni az összes számot kívülről, bár nem karaoke-estre kell készülni, de azért hangolódhattok egy kicsit. A gyaníthatóan telt házas Fruttik foglalkozás a Tekában lesz, szeptember 29-én, 21 órakor.