(NaturaHirek.hu) Az amerikai University of Kentucky-ban lefolytatott kutatás szerint a leukémiás ráksejtek szőlőmag kivonat hatására sejt-öngyilkosságot, úgynevezett ” apoptózist” követtek el. 

 Ezekben a laboratóriumi vizsgálatokban, a leukémiás sejtek 76%-a öngyilkosságot követett el 24 órán belül, köszönhetően annak, hogy a szőlőmag kivonat aktiválja a JNK nevű fehérjét, amely szabályozza az apoptózist. Egy egészséges emberben, a rákos sejtek apoptózisa normális, egészséges folyamat. Minden élőlényben keletkeznek rákos sejtek. Több száz vagy akár több ezer “mikrotumor” is lehet minden emberi lényben, de az egészséges szervezetben a rákos sejtek elpusztítják magukat amint rájönnek, hogy hibásak. Ez a folyamat azonban megköveteli az egészséges sejtkommunikációt, ami függ a rendelkezésre álló megfelelő tápanyag, ásványianyag és fehérjék egyensúlyától. 

 A szőlőmag felgyorsítsa ezt a felismerési folyamatot a rákos sejtekben, ezzel pedig az apoptózist. Fontos megjegyezni, hogy ez utóbbi vizsgálatot laborban és nem embereken végezték el, így a következtetéseket nem feltétlenül lehet közvetlenül lefordítani úgy, minthogy a “szőlőmag kivonat gyógyítja a rákot”. Azonban teljesen meggyőző az a jelenség, ahogy a szőlőmagban talált egyedülálló fitokémiai molekulák elszállítódnak a leukémiás sejtekhez és fontos szerepet játszanak a rákos sejtek önpusztításában, ezáltal védve az egész szervezetet. Ha az eredményeket, amelyeket a University of Kentucky laboratóriumában kaptak, reprodukálni lehet az emberben, a szőlőmag kivonat az egyik legerősebb természetes rákölő szer lehet. 

 A szőlőmag kivonat rendkívül hatékony volt rákos sejtek elpusztításában számos különböző típusú rák esetén, beleértve a mell, prosztata, tüdő-, bőr-bél és gyomorrákot. Együnk több szőlőt? Kérdezem én: “Miért ne?” Ellentétben a toxikus kemoterápiával, a szőlőevés semmiféle negatív mellékhatásokkal nem jár. Ugyanakkor, a szőlő számos más egészségügyi előnyökkel is rendelkezik, a fiatalon tartó rezervatrol, vitaminok és különféle védő fitotápanyagok kiváló forrása, és remek antioxidáns. Edzés során csökkenti az oxidativ stresszt, ezáltal növelve az állóképességet.