(MTI) - A Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakos hallgatója volt pénteken a Műcsarnok Mi a magyar? című kiállításának tízezredik látogatója, a fiatal lány barátnőjével érkezett "tanulmányútra" a múzeumba.

Diósi Réka és Sólymos Ágnes megilletődve álltak a Műcsarnok jegypénztáránál, miután megváltották jegyüket a kiállításra, ugyanis nem értették miért veszik őket hirtelen körül az intézmény dolgozói. A végzős tervezőgrafikusok egy pályázat kapcsán, "tanulmányútra" érkeztek a kiállításra.
"Fogalmunk sem volt arról, hogy már ilyen sokan látták a kiállítást, azt pedig végképp nem gondoltuk, hogy mi leszünk a tízezredikek" - fogalmazott Diósi Réka, miután Gyulyás Gábortól, a múzeum igazgatójától és a tárlat kurátorától átvették a tízezredik látogatónak járó ajándékokat.
A húszas éveik elején járó lányok ebben a tanévben fognak diplomázni, Sólymos Ágnes jelenleg már dolgozik, Diósi Réka a diploma után szeretne grafikusként elhelyezkedni.
A diákok két tiszteletjegyet kaptak a Műcsarnok és az Ernst Múzeum kiállításaira, valamint egy noszvaji wellness hétvégére is elutazhatnak.
Az augusztus 3-án nyílt tárlat a nemzeti identitással kapcsolatos alapkérdésekre 52 kortárs képzőművész 150 munkáján keresztül keresi a válaszokat. A nagyszabású bemutatóhoz szeptemberben nemzetközi konferencia is kapcsolódik, a tárlat október 14-ig látogatható.