Ha Obamát újraválasztják, az új polgárháborúba fogja sodorni az országot – mégpedig az ENSZ hadereje ellen, vélekedik egy helyi bíró Texasban.
Tom Head, a texasi Lubbock County vezető bírója egy adóemelést igyekezett megindokolni, melyből a megye több és jobban felszerelt seriffhelyetteseket tudna alkalmazni. A republikánus pártállású bírát azonban némileg elragadta a képzelete, és a növekvő bűnözés helyett a közelgő polgárháborúval igyekezett magyarázni az emelés szükségességét.

„Nekem mint a megyei önvédelmi erők vezetőjének a legrosszabb esettel kell számolnom. És mi a legrosszabb eset ma? Újabb négy év Obamával. Ez az ember mindenre felkészült, ha újraválasztják, már készen áll a terve, hogyan söpörje félre a kongresszust és az alkotmányt. A nép azonban ezt nem hagyja annyiban, felkel, fegyvert fog a diktátor ellen. Mi lesz ekkor? Behívja az ENSZ-csapatokat, tankokat, fegyveres erőket. És amikor ez történik, nem szeretném, ha egy rakás képzetlen szerencsétlen nézne velük szembe. Mert Lubbock megye nem fogja őket beengedni” – magyarázta Head az adóemelés nyilvános vitáján.

A bíró megjegyzéseit egy helyi televízió kamerái is megörökítették, a felvétel pedig azóta bejárta a világhálót. A helyi demokraták azonnal lemondásra szólították fel Headet, petíció indult ellene, törvényes úton azonban nem lehet visszahívni hivatalából. „Elvárom Head bírótól, hogy helyesen cselekedjen és visszaadja tisztségét – fogalmazott Kenny Ketner, a demokraták lubbocki pártelnöke. – Jó lenne, ha a világ nem az őrült bíróról ismerné meg a megyénket.” Head azonban nem akar megválni hivatalától, és nem is talál kivetnivalót kijelentéseiben. „Meg fog történni, amiről beszéltem? Nem hiszem. De a lehető legrosszabb eshetőségre kell felkészülnünk” – nyilatkozta.
(New York Daily News, Nydailynews.com)