A 2012-ben Pécsett megrendezésre kerülő illusztris kiállítás kuriozitása, hogy a legendás beat zenészt, John Lennont elsősorban nem úgy mutatja be, mint az angol Beatles-együttes alapító tagját, gitárosát illetve énekesét, hanem egy eddig kevésbé ismert oldaláról prezentálja: Lennon, mint rajzművész és karikaturista kerül a publikum elé.

John Lennon egész életében kreatív volt, gitározott vagy dalt komponált, de az sem volt ritka, hogy ceruzát, papírt ragadott és rajzolt. Egyszerű vonalvezetésű, szelle
mes képek maradtak utána, amelyekkel diákkorában iskolatársait, később saját magát és Yoko Ono-val kötött második házasságából származó fiát, Sean-t is remekül szórakoztatta. Percek alatt elkészült humoros rajzait még leghűségesebb rajongói közül sem ismeri mindenki. Lennon ifjúkorában, már első zenei sikerei előtt feltűnést keltett illusztrációival, karikatúráival, amelyeken nem ritkán tanárait örökítette meg. Rajztehetségének köszönhetően tizenhét évesen elnyert egy helyet a Liverpool-i művészeti akadémián, ahol 1957-1960-ig tanult, majd abbahagyta, hogy Beatle lehessen. A rajzolás iránti szenvedélye azonban haláláig megmaradt.

A "The Art of John Lennon" kiállítás keretén belül csaknem nyolcvan tárgy, alkotás kerül publikum elé: Lennon - jórészt a hatvanas évekből származó - rajzaiból készült válogatás éppúgy látható lesz, mint személyes tárgyai valamint privát fotói, de helyet kapnak litográfiák, kitüntetések, aranylemezek és plakátok is.