Pénzbüntetés fenyegeti Madonnát, mert csütörtök esti szentpétervári koncertjén a homoszexualitás propagandáját tiltó helyi jogszabállyal dacolva a melegekkel szembeni toleranciára szólította fel közönségét.

(MTI) - Vitalij Milonov kormánypárti önkormányzati képviselő, a vitatott jogszabály atyja bejelentette, hogy feljelenti az énekesnőt a melegpropaganda-ellenes törvény megsértése miatt, amelyért pénzbírsággal sújthatják.

A politikus közölte, hogy szemtanúkkal és videofelvételekkel tudja bizonyítani, hogy Madonna törvényt sértett. Milonov emberei és vallási aktivisták kamerák tucatjaival filmezték a koncerten zajló eseményeket, hogy legyen bizonyítékuk a bíróság előtt.

"Nem fogjuk megengedni, hogy a gonosz birodalma pokoli konyhájának moslékával etessenek bennünket" - hangoztatta a Vkontaktye orosz közösségi portálon Milonov, aki a gyűlöletkeltést tiltó törvény megsértésével is megvádolta az amerikai énekesnőt. Ezért akár szabadságvesztés is járhat.

A szentpétervári honatya fogadkozott, hogy vagy Madonnát, vagy a szervezőket elítélteti törvénysértés miatt. A szervezők viszont Milonovot akarják feljelenteni a koncerten engedély nélkül készült videofelvételek miatt.

A koncert előtt pravoszláv vallási aktivisták melegellenes jelszavakkal tüntettek Madonna fellépése ellen. A szájkosár sújtotta orosz melegekkel való szolidaritása jeleként az énekesnő rózsaszín csuklópántot osztatott szét a nézők között, és koncert közben arra kérte rajongóit, hogy támogatásuk jeléül emeljék magasba a kezüket. Hírügynökségi tudósítások szerint Madonna e kezdeményezése iránt nem volt egyöntetű a lelkesedés, de azért sokan eleget tettek kérésnek.