A hibás robot indítása miatt rövid idő alatt 440 millió dollárt bukó amerikai brókeróriás a hírek szerint 400 millió dollárt vonhat be befektetőktől a cég stabilizálása érdekében. A Knight Capital ezzel ugyanakkor a részvényeinek számát négyszeresére emelné, ami a hígulás miatt komoly veszteségeket okozhat a jelenlegi részvényeseknek. A nyitás előtt a cég részvényei 4 dollárról 2,87 dollárra estek.

A múlt héten egy hibás tőzsdei kereskedő robot indítása miatt rövid időn belül 440 millió dollárt veszítő amerikai óriás brókercég, a Knight Capital 400 millió dollárt vonhat be a csőd elkerülése érdekében. A Knight Capital különböző befektetőkkel kezdett tárgyalásokat folytatni, köztük Jefferies Grouppal, a TD Ameritrade Holndingsal, a Blacksone-nal sőt, a brókercég egyik konkurenciájának számító Getco-val is.

Bár vasárnap este konkrét megállapodás még nem született az új befektetők és a bajba került brókercég között, a hírek szerint a Knight Capital úgy vonna be 400 millió dollárt, hogy kibocsátana 267 millió átváltható kötvényt, amelyek később 1,5 dolláron részvénnyé konvertálhatók. Ezzel a cég részvényeinek száma négyszeresére nőne a jelenlegi 89 millióról, ami a felhígulás miatt komoly veszteséget okozhat a jelenlegi részvényeseknek. A cég többségi tulajdona ráadásul az új befektetők kezébe kerülhet, a bróker óriás viszont elkerülheti a csődöt.

A pénteki 57 százalékos szárnyalás után ma nyitás előtt 29 százalékot estek a papírok, egy részvény ára így 2,87 dollárba kerül. Ahhoz, hogy a cég kapitalizációja ismét megegyezzen a 440 milliós veszteség előtti (július 31-ei) értékével, egy részvénynek nagyjából 2,5 dollárt kell érnie a 400 millió dolláros feltőkésítés után.
Nagy Krisztina