Katie Holmes karja most olyan vékony, mint a hurkapálcika. Kikészítette a válás. 

Csont és bőr Katie Holmes, akivel nagyot fordult a világ, amióta bejelentette, hogy válik Tom Cruise-tól. Ugyanis nem egyszerűen egy megromlott házasság felbontásáról van szó. A csinos, 33 éves színésznő nem csupán az ötvenéves szupersztártól akar megszabadulni, hanem annak félelmetes és titokzatos pártfogójától, a Szcientológia Egyháztól is. Tom a szekta egyik legismertebb tagja, ötéves házasságuk alatt feleségét is beavatta a különös tanokba, és most kislányuk, Suri következett volna. Katie-nek ezért kellett gyorsan lépnie. Ám azzal, hogy kezdeményezte a válást, potenciális ellenséggé vált, akivel szemben minden eszköz megengedett.

Pedig a látszat azt mutatja, probléma nincs, hiszen a válási papírokat aláírták, békében megegyeztek Suri láthatásában és a pénzügyekben. Ám bennfentesek szerint a játszma ezzel még nem ért véget. „Aki egyszer közel került a szcientológusokhoz, egykönnyen nem ússza meg. Meghurcolják, tönkreteszik. Szörnyű hazugságokat terjesztenek róla, addig nem nyugszanak, míg mindenki el nem fordul tőle. Érthető, hogy Katie ennyire ideges, és belefogyott a stresszbe, engem is kitörne a frász, ha a helyében lennék” – mondja egy jólértesült. 

Nem csoda hát, hogy a színésznő csak árnyéka egykori önmagának. Nem is olyan régen még Hollywood egyik legszebb és legsportosabb sztárjának számított gondosan formált izomzatával és 178 centis magasságához tökéletesen illő 62 kilós versenysúlyával. De ez már a múlté. Katie karja most olyan vékony, mint a hurkapálcika, attól lehet tartani, bármelyik pillanatban eltörhet. Bordáit egyenként meg lehet számolni, arca betegesen sápadt és beesett. Nem lehet több ötven kilónál. Amikor tudja, hogy fényképezik, igyekszik vidámnak, felszabadultnak látszani, de a spontán lesifotókon végtelenül fáradt és komor, sőt rémült benyomást kelt. Csak akkor költözik élet Katie-be, ha kislányát ölelheti. Bárki láthatja, számára Suri jelenti az egész világot – és bármilyen kockázatot hajlandó vállalni érte.