Az augusztus végi New Orleans Swingfesztivál fénypontjának ígérkezik a magyar-svájci-amerikai all star együttes koncertje a Müpában.

A sokáig Magyarországon dolgozó, majd Svájcba települt Csík Gusztáv 1943-ban született Egerben. A Zeneakadémia befejezése után gyorsan bekerült a hazai jazzéletbe. A budapesti közönség a Dália Jazz Clubban figyelt fel rá, ahol Pege Aladárral is együtt játszott. Ebben az időszakban alapította első zenekarát is. Ezután következett a nemzetközi sztárokkal való közös munka: többek között Dizzy Gillespie, Johnny Griffin, Eddie Lockjaw Davis és Tony Scott. Évekig játszott elegáns bárokban, játékára nagy hatással volt Duke Ellington, Bill Evans és Oscar Peterson. Saját triójában Reggie Johnson bőgőzik és az ugyancsak amerikai Alvin Queen dobol. Vendégeik ezúttal Szalóky Béla trombitás, és Joan Faulkner lesznek.

Az énekesnőt Frank Farier fedezte fel, így hamarosan a Boney M-ben is szerepelt és a Milli Vanillihez is a hangját adta. Gyermekkorában gospelt tanult, de repertoárja mára már jazz, blues, soul, pop, sőt techno dalokból is áll. "Az éneklés az egyetlen mondanivalóm" - vallja szerényen Faulkner. Ez azonban nagyon is sok, ahogy az 1989-es német Artist of the Year-díj, valamint az 1991-es NAACP- díj is megmutatta. Olyan nagyszínpadokon szerepelt, mint a frankfurti operaház, ahol Georg Dalais zenekarával énekelt, számtalan gálaműsornak volt a fő attrakciója. Otthonosan mozog egy big band szólistájaként vagy európai jazznagyságok előzenekarában, mint például Bill Ramsey, Horst Jankowski, Peter Herbolzheimer, Hugo Strasser és Thilo Wolf.