Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház százharmincadik, jubileumi évadára - közölte Gyüdi Sándor főigazgató csütörtökön a Tisza-parti városban.

(MTI) A színház különböző konstrukciókban, összesen tizenhatféle bérletet kínál a közönségnek, köztük tematikus zenés, gyerek- és diákbérletet, valamint premierekre, hétvégi vagy hétköznapi előadásokra szóló belépőket - mondta a direktor az évadkezdetről szóló sajtótájékoztatón. A főigazgató közölte, hogy a bérletárak minimálisan - lényegében a korábbi esztendő áfa-emelésének mértékével - drágulnak, a legolcsóbb konstrukciókért azonban nem kell többet fizetni, mint tavaly. A teátrum a hagyományokhoz híven megajándékozza az első háromszáz bérletvásárlót, akiket meghívnak a szeptember 7-i Nyitány gálára, amelyen az évadelőzetes keretében bemutatkoznak a társulat új tagjai és azok a színészek, akik jelentősebb feladatot kapnak. A közönség szeptemberben még egy rendhagyó produkciót láthat: az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Szegedi Kortárs Balett jubileumi évadját nyitó előadást.
   
Szeptember 29-én a társulat egyik legnépszerűbb darabját, a Carmina Buranát mutatják be élőzenével, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus közreműködésével, a szólószerepeket Keszei Bori, Horváth István és Kelemen Zoltán énekli. Az előadás érdekessége, hogy mindazok színpadra lépnek, akik a 2001-es premier óta valaha táncoltak a darabban.
   
Az évad első premierjét szeptember 28-án láthatja a Kisszínházban a közönség: John Steinbeck Egerek és emberek című színművét Balikó Tamás állítja színpadra. Az első nagyszínházi bemutató október 6-án Umberto Giordano André Chénier című operája Bodolay Géza rendezésében, a premier egyben az Armel Operafesztivál nyitóelőadása is lesz.