Az eseménysorozatot immár 24. alkalommal rendezik meg, amelynek augusztus 21-23. között a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola ad otthont.

Az elmúlt 24 évben a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia a volt kelet-európai országokban a legnagyobb biblikus konferenciává nőtte ki magát. 3105-en voltak kíváncsiak a seregszemlére, 230 előadás hangzott el, és az előadások alapján 21 konferenciakötet jelent meg. Az eddigi összes előadó közel fele, 121 professzor érkezett külföldről. Minden neves határainkon túli magyar biblikusnak lehetőséget adtak az előadásra és a publikálásra, hogy a hazai közönség is megismerhesse őket. Az előadások szövegét tartalmazó köteteket pedig a kisebbségi magyar területekre is eljuttatták - írják ajánlójukban a szervezők.

2010-ben Joachim Gnilka professzorról, a konferencia hűséges támogatójáról díjat neveztek el, amelyet minden évben egy olyan kutatónak adományoznak, aki a legtöbbet tette a magyarországi biblikum fejlődéséért. Az idén ezt a díjat Farkasfalvy Dénes OCist. nyugalmazott apátnak (Dallas, USA) szeretnék átadni, egyben a szélesebb közönség számára is ismertté tenni nevét. Főtisztelendő Farkasfalvy Dénes egyetlen magyarként tagja volt a Pápai Biblikus Bizottságnak már Boldog II. János Pál pápa idejében, és máig XVI. Benedek pápa közeli munkatársa.