A Sesztina Galéria szeretettel meghívja Önt, családját és barátait következő kiállításának megnyitó eseményére: "Divatban a Szász"

Divatbemutatóval egybekötött kiállítás nyílik Szász Endre (1926-2003) festőművész keze nyomán a Sesztina Galériában 2012. augusztus 17-én pénteken 18.00 órakor.

A rendezvény háziasszonya Szász Katalin, a művész özvegye.

Szászné Hajdú Katalin a hagyaték kezelőjeként már évek óta tervez, és nagy sikerrel mutat be ruhákat a férje különböző rajzos motívumait felhasználva. A limitált példányszámban készült, illetve egyedi darabok most először lesznek láthatóak Debrecenben.

Katalin Asszony Várdán,- a Somogy Megyei Kúriában, ahol a 80-as évek végétől éltek és alkottak férjével - megnyitotta az Emlékmúzeumot. Az ismert alkotásokon kívül, a nagyközönség számára eddig ismeretlen divatrajzokkal, sok más iparművészeti tervvel és tárggyal találkozhatnak az oda látogatók. A Szász alkotások mellett egy antik műtárgy-gyűjtemény is gazdagítja a kiállítás anyagát.

A divatbemutató és az este különleges hangulatát az Impakt Faktor élő koncertje garantálja, akusztikus bossa nova feldolgozásokkal.

A divatbemutató ruhái és Szász Endre alkotásaiból rendezett kiállítás 2012. szeptember 8-ig látható a Sesztina Galériában.