Lemez jelenik meg októberben Barbra Streisand eddig kiadatlan felvételeiből: a tizenegy dalt tartalmazó, Release Me című korong 1963-tól napjainkig öleli fel a sikerekben gazdag énekesi pályafutás néhány epizódját.

MTI - Barbra Streisand több mint hatvan albumot jelentetett meg, ezek jelentős részéről kiadáskor végül lemaradt néhány felvétel, amely az énekesnő magángyűjteményébe került. Ezeket az elmúlt évben átnézte és összeállt a gyűjtemény, amely Release Me címmel október 8-án jelenik meg CD-n és hagyományos hanglemezen a Sony Music gondozásában.

Mint írták, a Release Me-re felkerült Didn't We című dalt Jimmy Webb írta és 1970-ben rögzítették, hogy a The Singer című albumon helyet kapjon, azonban ez a lemez végül nem jelent meg. A Willow Weep For Me 1967-ben született, eredetileg a Simply Streisand című albumra került volna Ray Ellis közreműködésével, Randy Newman I Think It's Going Rain Today című számának most ősszel piacra kerülő változatában pedig Barbra Streisand énekel és Newman zongorázik.

A With One More Look At You című szerzemény az A Star Is Born című albumra szánt kiadatlan stúdióváltozat, két dal, a Home (A Wiz című musicalből) és a How Are Things In Glocca Morra?/Heather On The Hill a nagy sikerű Broadway-album, a Back To Broadway című korongról maradt le.

"Annak örülök a legjobban, hogy még mindig nagyszerű érzéseim vannak ezekkel a dalokkal kapcsolatban. Elvarázsoltak engem azokban az időkben... és még most is. Ha most meghallgatom őket, úgy gondolok magamra, hogy ez a lány nem is volt olyan rossz" - idézte Barbra Streisandot a kiadó kommünikéje.

Barbra Streisand minden idők legelismertebb énekesnője, összesen 10 Grammy-díjat nyert, valamint 51 arany, 30 platina és 13 multiplatina státuszú album fűződik a nevéhez. Színésznőként legalább ilyen sikeres karriert futott be, kétszer kapott Oscar-díjat, ötször Emmy-díjat, 12 alkalommal Golden Globe-ot, de rendezett is, volt producer, forgatókönyvíró, fényképész, író és aktivista.

A The Streisand Foundation elnevezésű alapítványa több millió dollárt adományozott különböző jótékony célokra, kutatásokra.