Felakasztotta magát az orosz női röplabda-válogatott edzője Horvátországban, egyesek szerint a csapat olimpiai szereplése lehet az oka az öngyilkosságnak.

MTI - A 43 éves Szergej Ovchinnikov csapatával, a Dinamó Moszkvával edzőtáborozott Horvátországban. Mikor nem jelent meg a reggelin, felmentek a szobájába, ahol felakasztva találták. Alekszandr Jeremenko az Orosz Röplabda Szövetség elnöke megerősítette a férfi halálhírét, de további részletekkel nem tudott szolgálni.

Vladimir Kuzyutkin, a válogatott korábbi kapitánya szerint az öngyilkosság oka lehetett a csapat rossz szereplése a londoni olimpián. “Ez őrület” - mondta Kuzyutkin az RSN rádiónak. “A barátom volt, a kollégám. Senki egy rossz szót nem szólt róla soha. Igen, az olimpia rosszul sikerült, de a pokolba azzal. Nem tudom miért nem tudott együtt élni a vereséggel”.

Az orosz válogatott a torna egyik nagy esélyese volt, de a negyeddöntőben 3-2-re kikapott a későbbi bajnok Brazíliától. A férfi válogatott vezetője, Vladimir Alekno elmondta, hogy a fiaskó nagyon rosszul érintette Ovichinnikovot. “Az Olimpia személyes ügy volt számára” - mondta Alekno. “Láttam, min megy keresztül és mennyire csalódott volt a vereség után. Nem beszélt túl sokat. Még a győzelmek után is csak gondolkozott és rengeteget dohányzott”. Az öngyilkosság másik oka lehetett az edző egészségi állapota, egyes források szerint Ovichinnikovot az utóbbi időben erős fejfájás kínozta.

A halál okát hivatalosan még nem nevezték meg, Oroszország horvátországi nagykövetsége a helyi hatóságoktól várja a hivatalos jelentést. Az edzőt Yaroslavl városában temetik majd el, ahol felesége és két gyermeke is él. Ovichinnikov vezette Oroszország diákválogatottját a 2011-es Universiade bronzérméig, majd még abban az évben rábízták a felnőtt válogatottat. A csapat elsőként kvalifikálta magát a londoni játékokra.