Harmadik lemezét készíti az idén tavasszal több mint egy év szünet után visszatért Péterfy Bori & Love Band, amely szombaton 21.45 órakor játszik a Sziget fesztiválon a Petőfi Rádió magyar zenei nagyszínpadon.

(MTI) "Sok idő után ez megint egy olyan lemez lesz, amely jószerivel teljesen saját erőből készül. Van egy kis próbatermünk az egykori Vágóhídon és mellette egy helyiség, amelyet belaktunk és stúdiónak használjuk, és ez egy kicsit 'barkácsabb' üzemmódot jelent számunkra. Ez jó, mert spórolni tudunk a lemezfelvételi költségekkel, másrészt a munkatempót is barátságosabbá teszi, ami a kisgyerekes Bori miatt nagyon fontos" - fejtette ki Tövisházi Ambrus, a zenekar vezetője, dalszerzője, billentyűse, vokalistája.
   
A Péterfy Bori & Love Band harmadik albumának készítésének körülményei abban is eltérnek az előző kettőtől, hogy nem működik párhuzamosan az Erik Sumo Band is; utóbbi csapat, amelyben a Love Bandből Tövisházi Ambrus mellett az ütőhangszeres Pápai István, a basszusgitáros Drapos Gergely és a gitáros Mészáros Ádám is benne volt, idén februárban elbúcsúzott a közönségtől és feloszlott.
   
"Igen, nyilván koncentráltabban tudok foglalkozni most a Love Banddel, ugyanakkor valószínűleg azért csináltam mindig is sokféle dolgot egy időben, mert ez a munkamódszer fekszik a habitusomnak, és ha az egyik projektben elakadtam, a másik egyfajta menekülést jelentett számomra. Most a Tudósok zenekarban is játszom egy ideje" - mondta a zenész.
   
A Fehér éjszakák címmel készülő új Péterfy Bori & Love Band-lemez a harmadik a sorban, és a babona szerint a harmadik album mindig mérföldkő egy produkció életében. A produceri munkákat is ellátó Tövisházi Ambrus kitért arra, hogy a zenék nagy részét előre megírta, az internetről már letölthető Csodaidő című dal eredeti verziója Till Attila 2008-as Pánik című vígjátékához készült, az akkori angol szöveg helyére magyar került. A Sena (Irie Maffia) közreműködésével készült számhoz mexikói birkózós klip is tartozik, ami gyorsan népszerű lett. A Rész egész című dal az Időfutár című rádiójáték-sorozat számára íródott és most a Fehér éjszakákon is szerepelni fog.
   
"Marad a közönség által megkedvelt 'boris' hangzás, a pörgős és a lassabb számok továbbra is keverednek, van például táncos és blues-os is, de most talán a kiábrándult, 'hullaszagú' dalok dominálnak. Ez egyrészt Bori új szövegei miatt van így, másrészt sok szöveget jegyez Hajós-Dévényi Kristóf, az Unbending Trees énekese, aki nem igazán a vidám írásairól ismert. Bori nagyon érzi, mi való neki, és úgy alakítjuk a dolgokat, hogy a hangulatok passzoljanak a mély sanzonos hangjához, valamint az általa a színpadon képviselt 'kegyetlen nő' képhez" - magyarázta Tövisházi Ambrus. Szintén írt szöveget a lemezre Tariska Szabolcs és Hujber Szabolcs.
   
A Fehér éjszakák várhatóan november végén kerül a boltokba a Megadó Kiadó gondozásában és CD-változat mellett vinyl lemezen is megjelenik. "Úgy tervezzük, hogy lesz egy csomag, amelybe a kétfajta hanghordozó mellett egy képregényt is rakunk, utóbbit Stark Attila készíti a lemez számai alapján. Novemberig még újabb klip is várható" - jelezte a zenész.
   
Tövisházi Ambrus elmondta még, hogy rockabillys zenét írt Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmjéhez, a jövő tavasszal a mozikba kerülő Liza, a rókatündérhez; mint megjegyezte, japán nyelven énekelt néhány dalt a projekthez.