A Zeneünnep Fesztivál keretein belül Mozart Figaro házassága című operáját mutatják be a gödöllői Művészetek Házában augusztus 24-én és 26-án 19 órai kezdettel.

Ami a könnyűzenében John Lennon és Paul McCartney, a musicalben Lloyd Webber és Tim Rice, az az operában Mozart és Lorenzo Da Ponte. A tökéletes szerzőpárosok. Kettőjük találkozásának eredménye három opera, a Don Giovanni és a Cosi fan tutte mellett a valaha írt a legjobb opera, a Figaro házassága. Ennek az operának a szereplői nem legyőzhetetlen hősök, nem mítikus alakok, nem félistenek, hanem egyszerű, átlagos emberek.

A Hábetler András és Horváth Zoltán rendezte előadás alapkoncepciója, hogy szerepformálásban az énekesek (többek mellett Kovács István, Fodor Beatrix, Herczenik Anna, Hábetler András) megvalósíthassák saját ötleteiket is. Ők olyan kötöttségektől mentes, önfeledt játékot mutatnak be, amely nagyon ritka a hazai operaszínpadokon. A darabot ismerő nézők így különösen derűs, mozgalmas, egyedi feldolgozást láthatnak, míg azok is remekül szórakozhatnak, akik fenntartással viseltetnek a műfaj iránt.