Veszprémi Ünnepi Játékok 2012. Új nevén VeszprémFest 2012. Világsztárok Veszprémben. A Veszprémi Ünnepi Játékok a zenei műfajok között barangolva a legmagasabb minőséget nyújtja nézőinek évről évre a Veszprémi Várban. 

Világsztárok Veszprémben!

A Veszprémfest egy immár 9 éves múltra visszatekintő, dinamikusan fejlődő kulturális nagyrendezvény, amely igazi értéket teremt mind a helyi, mind az országos igényes zene- és művészetkedvelők örömére.
A rendezvény nyaranta több napon át kínálja különböző zenei műfajok legszínvonalasabb, világhírű előadóit, legyen szó klasszikus zenéről, világzenéről, operáról vagy jazz­ről. A VeszprémFest fellépői Grammy-díjait összeadva már bőven száz felett járunk...

Néhány név az elmúlt évek prémium kategóriás fellépőiből: José Cura, Al Dimeola, Paco De Lucia, Kocsis Zoltán, Richard Bona, Herbie Hancock, Chick Corea, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Rost Andrea, Miklósa Erika, The Gypsy Kings, Candy Dulfer, Gilberto Gil és még sorolhatnánk…

A koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete. A helyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy – a nagyvárosok zajától távol – az idelátogatók egy egyedi, meghitt, baráti hangulat részesei lehessenek.

Tavaly hagyományteremtő szándékkal mutatkozott be a Rozé, Rizling és Jazz Napok kísérőrendezvény is, melynek keretében a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit ismerhették meg a további gasztrokulturális élményekre vágyók. A Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei programjai ingyenesen látogathatók. Az igényesen válogatott program méltó kísérője a nagyszínpadi produkcióknak.

Missziónk a kezdetek óta változatlan:
Legyen a VeszprémFest egy vidéki végvára a világszínvonalú zenei produkcióknak, otthona - mégha csak egy-két napra is - azoknak a sztároknak, akik Európa és a világ színpadainak deszkáin is otthonosan mozognak, és persze, legyen ez a pár nap egy évről évre fontosabb bejegyzés a fesztivál-, kultúra- és zenerajongók naptárában! Pár nap, ahol ott kell lenni, pár nap itt, nálunk Veszprémben.

A VeszprémFest helyszíne hagyományosan a veszprémi vár történelmi környezete. A rendezvények háttere, természetes díszlete a püspöki palota gyönyörű barokk épülete.

Az "U" alakú jellegzetes térformát korunk technikai színvonalát reprezentáló, erre a célra adaptált állványrendszerből kialakított színpadfedés egészíti ki, amely magában foglalja az épület baldachinos-erkélyes bejárati motívumát. A vonalrendszer-szerűen a homlokzati síkokat követő, krémfehér, transzparens fedést és a szükséges fény- és hangtechnikai berendezésnek is helyet adó, tetőt tartó, tüzihorganyzott állványelemek nem kendőzik el a barokk felületek természetes szépségét, melyet alkalomhoz illő világítás erősít fel. A kocsifelhajtó magasságával azonos szintbe hozott, íves rivaldájú színpad teljes szélességében kerül a nézőtérhez. A színpad és a nézőtér terve őrzi a helyszín legnagyobb értékét, a barokk történelmi környezetet, amellett korszerű technikai feltételeket biztosít az európai és világszínvonalú programokhoz.

Találkozzunk Veszprémben!

PROGRAM:
Július 18. szerda 21.00
George Benson

Július 19. csütörtök 20.00!
Mezzoforte / Matt Bianco

Július 20. péntek 21.00
Orquesta
Buena Vista Social Club®
featuring Omara Portuondo

Július 21. szombat 21.00
Donizetti: Don Pasquale
Ruggero Raimondi, Miklósa Erika

Jegyárak:
Július 18. 7.900.-Ft - 19.900.-Ft-ig
Július 19. 5.900.-Ft - 14.900.-Ft-ig
Július 20. 5.900.-Ft - 14.900.-Ft-ig
Július 21. 6.900.-Ft - 19.900.-Ft-ig

KÍSÉRŐ RENDEZVÉNY:
Július 13-22. A Balaton Borgaléria és a Kinizsi Bank bemutatja:
Rozé, Rizling és Jazz Napok az Óváros téren