A tavaly Kiváló Művészeti Fesztivál minősítéssel kitüntetett VeszprémFest immár 9. alkalommal várja világsztárokkal vendégeit a királynék városába. Ismét prémium programok a VeszprémFest-en, a Rozé, Rizling és Jazz Napok keretében! 

A július 18. és 21. között zajló fesztivált a tízszeres Grammy-díjas amerikai művész, a jazztörténelem legnagyobb élő gitárosa, George Benson nyitja. Másnap kettős koncerttel várja a acid jazz, a funky, a soul és a pop zene rajongóit az izlandi Mezzoforte és a brit Matt Bianco. Péntek este kubai örömzenét hallhatunk a legendás Orquesta Buena Vista Social Club ® featuring Omara Portuondo előadásában. A komolyabb műfajok kedvelői Donizetti: Don Pasquale c. vígoperáját élvezhetik Ruggero Raimondi és Miklósa Erika szereplésével az érseki palota történelmi díszletében.

A nulladik napon, július 17-én fellép Geszti Péter új zenekara, a Gringo Sztár a Jazz+Az vendégszereplésével.

A tavaly hagyományteremtő szándékkal bemutatkozó Rozé, Rizling és Jazz Napok kísérőrendezvény keretében a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit idén július 13-22. között ismerhetik meg a további gasztrokulturális élményekre vágyók. Fellépnek: Hot Jazz Band, United, Tóth Vera, Jamie Winchester, Szőke Nikoletta Quartet, Szűcs Gabi, a Tátrai Trend és még sokan mások. A Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei programjai idén is ingyenesen látogathatók.

Kísérő rendezvényünk még a Dívák a Kolostorban c. programsorosozat, melynek a gyönyörűen felújított Jezsuita Kolostor ad helyszínt. Itt olyan neves művésznők lépnek fel július 17. és 21. között, mint Udvaros Dorottya, Szulák Andrea, Zséda, Miklósa Erika és Palya Bea.

VeszprémFest 2012
Július 18-21.

PROGRAM:
Július 18. szerda 21.00
George Benson

Július 19. csütörtök 20.00
Mezzoforte / Matt Bianco

Július 20. péntek 21.00
Orquesta Buena Vista Social Club ® featuring Omara Portuondo

Július 21. szombat 21.00
Donizetti: Don Pasquale
Ruggero Raimondi, Miklósa Erika