Záró tárlatvezetés vasárnap a még néhány napig látható kolozsvári kiállításon! Az ezredforduló utáni kolozsvári képzőművészetet bemutató  kiállítás finisszázsán Angel Judit kurátor műhelytitkok, bulvárszenzációk és művészettörténeti utalások sűrűjén keresztül vezeti végi az érdeklődőket, bemutatva a kolozsvári jelenség meglepő sokrétűségét.

2012. július 8., vasárnap 16 óra

Záró tárlatvezetés Az Európai utasok ‒  Kolozsvári képzőművészet az ezredforduló után című kiállítás finisszázsán, Angel Judit kurátorral

Kolozsvár kortárs művészetét évről-évre növekvő nemzetközi érdeklődés kíséri. Művészei közül jó néhányan rangos nemzetközi helyszíneken állítottak ki (amszterdami Stedelijk Múzeum, New York-i MOMA, zürichi Kunsthaus, Neuer Berliner Kunstverein) és, 2012-re a kolozsvári szcéna több alkotóját olyan orgánumok emlegették a művészeti élet fiatal csillagaiként, mint az Artforum, az Art Review, a Flash Art és a New York Times. A Műcsarnok kiállításának célja a „kolozsvári szcéna” hiteles megjelenítése. A tárlat egyik érdekessége, hogy a műalkotásokon kívül a helyi művészeti élet meghatározó intézményeit is bemutatja. A Műcsarnok reprezentatív (32 művészt és 17 művészeti intézményt bemutató) kiállítása átfogó képet ad a csodaként is emlegetett „kolozsvári jelenségről”.
 
A tárlatvezetésen való részvétel érvényes belépőjeggyel ingyenes. 
Fotó: Pozsonyi Roland