Ez a tatárbifsztek az általam ismert legegyszerűbb, és - szerintem - legfinomabb receptje. Keverés közben jó kóstolgatni, hogy ízlésednek megfelelően sózhasd-borsozhasd. Van, aki fogyasztás előtt 1 nyers tojássárgáját kever hozzá, én ezt kihagyom. Hűtőszekrényben 2-3 napig eláll, és jót tesz neki, ha összeérik.
Hozzávalók:
20 dkg friss marha színhús (legjobb a bélszín)
1 kis fej vöröshagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
3 evőkanál mustár
1 teáskanál őrölt bors
1 kávéskanál só
2 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
A húst tisztítsd meg a hártyáitól, és vágd ujjnyi csíkokra. A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, és kicsit aprítsd föl. Az összes hozzávalót 3-szor egymás után küldd át a húsdarálón. Frissen pirított kenyérrel kínáld.
20 dkg friss marha színhús (legjobb a bélszín)
1 kis fej vöröshagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
3 evőkanál mustár
1 teáskanál őrölt bors
1 kávéskanál só
2 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
A húst tisztítsd meg a hártyáitól, és vágd ujjnyi csíkokra. A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, és kicsit aprítsd föl. Az összes hozzávalót 3-szor egymás után küldd át a húsdarálón. Frissen pirított kenyérrel kínáld.
0 Megjegyzések