Nemzetközi Folklórnapok Sárvár 2012. Különböző népek kultúrájának színes forgataga. Nyugat-Dunántúl egyik legjelentősebb folklórfesztiválja, immár a 32., a különböző kultúrák látványos bemutatása teszi egyedivé, emlékezetessé az ünnepet. 

Sárvár nemcsak a fürdőjéről, a Nádasdy-várról és az arborétumáról híres, hanem a minden év augusztusában megrendezett Nemzetközi Folklórnapok elnevezésű néptáncfesztiválról is, melyet már 1981 óta rendeznek meg. A találkozó az elmúlt időszakban a Nyugat-Dunántúl egyik legjelentősebb folklórfesztiváljává fejlődött, amelyet a helyiek és a városba érkező turisták is egyre nagyobb számban látogatnak. A programban a korábbi években az európai együttesek mellett amerikai, ázsiai, afrikai és ausztrál együttesek is ízelítőt adtak népük táncművészetéből. A rendezvény - amelynek méltó hátteret biztosít a Nádasdy-vár impozáns épületegyüttese - 2001 és 2004 között már viselte a Nyugat-Dunántúl Kiemelt Rendezvénye címet.

A 2012. év várható fellépői között köszönthetjük Görögország, Ciprus-Limassol, Olaszország, Szerbia, Bulgária, Albánia, Szlovákia, Anglia, Franciaország és Mexikó egy egy csoportját. A házigazda szerepét, immár 32 esztendeje, a Regős együttes és a Sárvári Néptánc Kulturális Egyesület tölti be, Magyarországot a budapesti Bartók Néptánc Együttes képviseli.

Időpont, nyitva tartás
2012. augusztus 16. /csütörtök/ - 2012. augusztus 20. /hétfő/