A Debreceni Művelődési Központ Homokkerti Közösségi Háza Lovagi torna tábort szervez július 7. és július 13. között. A táborvezetők a Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet tagjai lesznek. 

www.debrecenimuvkozpont.hu - A táborban résztvevő gyerekek a gyakorlatban próbálhatják ki a XIV. században használt eszközöket. Fejlődik koncentrációjuk és kézügyességük, színes és izgalmas élményekkel gazdagodnak. A gyerekek megismerkednek a messze-ható fegyverek (hajító-bárd, kelevéz, íj) és kézi fegyverek (kard, bot) használatával.

Táborvezetők: a Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet tagjai.  A Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet 1997-ben alakult, 2001-től közhasznú szervezetként, történelmi hagyományaink ápolásán és kultúránk értékeinek megőrzésén munkálkodik. Az egylet a XIV. századi magyar történelmi hagyományok és értékek ápolására, őrzésére szerveződött. Tevékenységük a XIV századi Magyarország korának megfelelő ruházat, fegyverzet korhű elkészítése, megjelenítése, használata és a korabeli harcmodor bemutatása. Látványos programjaikkal különböző haditorna bemutatókon, várjátékokon, iskola-, falunapokon és haditorna versenyeken vesznek részt országszerte.

Részvételi díj: 15.000.-Ft/ fő
Információ: Vass Zsuzsanna
Telefon: 52/535-166; 30/664-1375
E-mail: homokkertikh@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Homokkerti Közösségi Háza (4030 Debrecen, Szabó Kálmán u. 68.)