Kedves olvasók! Kedves politikusok! Kedves pénzügyi háttérhatalmi emberek. Megkérdem tőletek miért vagytok annyira diktatúra ellenesek? 
És ha Európában teszem fel diktatúra lenne? 
A népesség egy százalékánál lehetne a kontinens egész vagyona. Adócsökkentéssel még gazdagabbá tehetnétek gazdag barátaitokat. Kisegíthetnétek őket, ha veszítenek a szerencsejátékon. A szegényektől megvonhatnátok az egészségügyi ellátást és az oktatást. 
A média szabadnak tűnne, de titokban egy ember irányítaná a családjával. Lehallgathatnátok a telefonokat. Kihozhatnátok külföldi foglyokat. Manipulálhatnátok a választást. Hazudhatnátok arról, hogy miért háborúztok. A börtönöket megtölthetnétek egy bizonyos fajjal, és senki nem panaszkodna. A média segítségével addig riogathatnátok a népet, amíg olyan politikát nem támogatnak, ami a saját érdekük ellen van. Tudom, ezt elég nehéz elképzelni nektek, mint az Amerikai politikai elit mögött álló pénzügyi hatalmi embereknek. De próbáljátok csak meg. 
Megmondom nektek mi a demokrácia. A demokrácia a legrosszabb. Vég nélkül megbeszélni és meghallgatni minden idióta véleményt. És mindenki szavazata számít: mindegy mennyire nyomorék, cigány vagy éppen meleg az illető.
A diktatúrában az élet szép és szabad lehetne, de elvétettük az utat. A kapzsiságotok töltötte meg a világot gyűlölettel. Vérontásba és éhenhalásba hajszoltok minket. Felgyorsítottátok a világot, miközben bezártátok lehetőségeinket. Az általatok hirdetett bőség, ínségbe taszított minket. Tudásotok cinikussá, okosságotok (vagy éppen okoskodásotok) barátságtalanná tett benneteket. Túl sokat gondolkodtok, túl keveset éreztek. 
Sajnos ez a cikkem sem hozzátok jut el, hanem kétségbe esett férfiak, nők és gyerekek tízezreihez. A rendszer áldozataihoz, ami ártatlanokat kínoz.
De idővel a kínok elmúlnak, a gyűlölet elmúlik és a kapitalizmus elpusztul. A diktatúra elpusztul. Csak a lelkünk marad, a szívünk marad olyannak, amely Istennek tetsző. És az erő, amit most elvesztek az emberektől újra vissza fog térni hozzájuk.
Újra élni fogunk. Nélkületek. Szabadon...