A Káplár Miklós Nemzetközi Alkotótábor-Hortobágy 2012. július 9-15. között megrendezett első kurzusa befejeződött.

www.licium.hu - A táborba érkező 15 (ukrán, moldvai, német, osztrák, magyar) alkotóknak ez a találkozás remek alkalmat biztosított arra, hogy a legkülönfélébb stílusú és kultúrájú művészek megismerkedhessenek egymás művészetével. Az alkotói ihletet segítette a Hortobágyi Nemzeti Park egyedülálló állat- és növényvilága, a puszta változó arculata, melynek megismerésével páratlan értékű művészi alkotások születtek. A Hortobágyon működő Madárkórház "kis betegeinek" megörökítése a festészetben, fotóművészetben és iparművészetben újabb kihívás volt az alkotók számára. Az elkészült műveket nemzetközi kiállításokon kívánjuk bemutatni, ezáltal nem csak a művész, de a Hortobágy község hírét, a Nemzeti Park értékeit is tovább vihetjük határainkon túlra.
A művészek debreceni kirándulás alkalmával ismereteik bővítésére megtekintették a város jelenlegi képzőművészeti kiállításait.
A tábor idején a művészek között életre szóló barátságok szövődtek, mely a jövőben inspirálhatja őket a visszatérésre. – nyilatkozta H. Csongrády Márta Holló László-díjas fotóművész, a Káplár Miklós Nemzetközi Alkotótábor-Hortobágy művészeti vezetője.