A szexszel kapcsolatban számtalan tévhit kering - a bulvárlapokban, az utcán, de még a saját hálószobánkban is.

MTI - Mindannyian kinőttünk már abból a korból, mikor a szex szó hallatán kelletlen vagy kínos röhögcsélésekbe kezdtünk. Sőt, már mindennél is többet megtudhattunk a női magazinok és okos barátok tanácsainak köszönhetően. Tagadhatatlan, a szex egy kimeríthetetlen téma, és még mielőtt azt hinnénk, hogy értünk hozzá, hát ébredjünk fel, mert bizony bilibe lóg a kezünk.

A szexszel kapcsolatban ugyanis számtalan tévhit kering – a bulvárlapokban, az utcán, de még a saját hálószobánkban is. Összeszedtük a leggyakoribbakat:

1. A méret a lényeg. Ez az egyik leggyakoribb tévhit, és sok férfi életét mérgezi meg. Mindenkit ki kell ábrándítanunk: a kéjért és orgazmusért felelős érzékeny rész a vagina első négy centiméterén található, azaz az első harmadában. Teljesen felesleges a további kétharmadot nyüstölni, fordítsanak a férfiak inkább több figyelmet magára a nőre, az sokkal fontosabb.

2. Az afrodiziákumoktól lesz valaki király az ágyban. Tényleg azt gondoljuk, hogy néhány kagyló és eper fogja felturbózni a szexuális életünket? Sajnáljuk, de ez csak is a placebóhatás eredménye. Ha az emberek szerint az osztriga és a csokoládé valóban szexuálisan serkentőleg hatnak, akkor miért nincsenek felizgulva, miután ebédre kagylót, vagy csokit fogyasztottak a kantinban? Az afrodiziákumoknak nincs kimutatható hatása a libidóra.

3. A férfiak többet gondolnak a szexre, mint a nők. Ezt se kenjük a férfiakra! A nőknek sokkal többet jár az agyuk a szexen, mint az erősebbik nemnek – és hála a természetnek, a hölgyek legalább ennyivel többször is képesek az orgazmusra. A tomboló hormonháztartással rendelkező 18 éves fiatalok például válogatás nélkül mindenben a szexet látják. Az évek múlásával pedig csak érettebbek lesznek nők és férfiak egyaránt hozzá. Ez pedig azt is magába foglalja, hogy nem kell a pasiknak kezdeményezni, kevés olyan dolog van, amivel még jobban fel lehet őket korbácsolni, mint a női irányítás.

4. A megszakítással elkerülhető a terhesség. Azt mondják a szakemberek, hogy ez nem 100 százalékban igaz, már kis adag sperma is elég ahhoz, hogy a baba összejöjjön. Ez a néhány csepp pedig közvetlen az ejakuláció előtt is távozhat. Bizonyíték erre, hogy a legtöbb terhességet ez a „fogamzásgátlási” mód eredményezi.

5. A nők nem szeretik a pornót. Márpedig nem minden nő szereti a rózsaszirmokat az ágyán, és nem mindegyik a kedves cirógatástól és halk szavak suttogásától indul be. A nők is élvezik a pornót, és teljesen tévúton járunk, ha azt hisszük, csak a férfiak fantáziájára van hatással.

6. Menstruáció alatt nem lehet teherbe esni. Téves! Ez az egyik legősibb tévhit. Márpedig van esély arra, hogy egy nő a havi vérzése alatt essen teherbe, a hímivarsejtek ugyanis akár több napig is képesek életben maradni „odabent”, várva a petesejtre – eredményesen.

7. A nők számára az orgazmus felér egy 9-es erősségű földrengéssel. 100% tévhit! Vannak ugyanis olyan nők, akik nem is tudnak arról, hogy orgazmusuk volt. Egyes nőknél nem húzódik össze érezhetően a méh, de ettől függetlenül még kiegyensúlyozottnak és teljesnek érzi magát az eset után.

8. Ha a nő nem nyög, nem is élvezi a szexet. Pedig bizony vannak csendes és hangos nők egyaránt, egyesek pedig kifejezetten befelé fordulnak ilyenkor. Ha nem ad ki hangot a partnerünk, még nem jelenti azt, hogy nem élvezi, és ez fordítva is igaz: ha hangosan visít, sem biztos, hogy jó neki.