Hét bátor, az élet különböző területein tevékenykedő civil nő kezdeményezéséből először rendezték meg a Nőnek lenni jó! címet viselő egész napos eseményt a fővárosban.

A Főként Nőként Nyitott Műhely rendezvénye a női lét örömének és konfliktushelyzeteinek megélését, a változást és változtatást helyezte középpontjába. A fitnessedző, a kineziológus, a dietetikus, a katolikus pap és az agykontrollkutató számos szemszögből beszélt a nőiség megélésével összefüggő felismeréseiről, tapasztalatairól a XII. kerületi MOM Kulturális Központ népes hallgatóságának az egész napos programon.

„A párhuzamosan zajló programok, előadások és workshopok olyan hölgyekhez szóltak, akik már felismerték, hogy változtatni kell az életükön, de még nem tudják pontosan, hogyan kezdjenek neki” – mondta el Zámbó Márta, a Főként Nőként Nyitott Műhely egyik alapítója.

A műhely hét hölgy összefogásából jött létre, akik korábban a vállalkozói szférában tevékenykedtek, van köztük coach, szervezetfejlesztő, edző és táncterapeuta is. „Nem hisszük, hogy nálunk lenne a bölcsek köve, nem akarunk illúziót eladni, de azt mindannyian valljuk, hogy vannak nagyszerű, bevált módszerek arra, hogy a valamikor, valami miatt felborult életünket újra egyensúlyba hozzuk, és visszaállítsuk a magunk és családunk harmóniáját” - tette hozzá Zámbó Márta.

A nyitott műhelynek olyan jól ismert szakembereket, előadókat sikerült megnyernie, mint Kígyós Éva agykontroll-oktató,Váradi Tibor természetgyógyász, Pál Feri atya, Kereszty András kineziológus, Joós István, a Szívesség Közösség alapítója és Pati Nagy Attila mesteredző.

Számtalan workshopon nyílt lehetősége az érdeklődőknek arra, hogy kiscsoportokban gyakorolják a jógát, niát, szakrális körtáncot, beszélgessenek énképről és testképről, pénzről vagy épp önelfogadásról. Nagy sikert aratott Bagdi Bella spirituális énekesnő előadása mellett Fóris Barbaradivatbemutatója és az ingyenes smink- és fodrászműhely is.

A nap végén fellépő Wolf Kati maga is folyamatosan azon dolgozik, hogy családi életét és karrierjét egyensúlyban tartsa: „Én akkor is nőnek tartom magam, amikor csillogó ruhában, gyönyörű sminkkel állok a színpadon, és akkor is, amikor egy költözködés közepén szakadt farmerben, gyöngyöző homlokkal próbálok egyszerre dobozolni és a gyerekeimet is kordában tartani” – mondta el a Nőnek lenni jó! színpadán a népszerű énekesnő.