Vasárnap sok lesz a napsütés, csak gomolyfelhők jelennek meg, de ezekből csapadék nem várható.

MTI - Késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami fokozatosan meg is vastagszik, az éjszaka második felében pedig északnyugaton elszórtan zápor, zivatar is kialakul. Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, délen, délkeleten lehetnek hosszabb ideig tartó felszakadozások, de északnyugaton, északon sokáig borult maradhat az ég.

Határozott felhőzetcsökkenés csak délutántól várható. Többfelé alakul ki eső, zápor, délen, délkeleten néhol zivatar is előfordulhat. Vasárnap a Tiszántúlon gyenge vagy mérsékelt északkeleti szél várható, másutt időnként megélénkülő déli szél lesz a jellemző.

Hétfőn mindenütt északira, északnyugatira fordul a szél, és többször meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 23, 28 fok között, északon, északnyugaton 20 fok közelében valószínű.

A Földközi-tenger medencéjében, illetve a Pireneusoktól Ukrajnáig egész Közép-Európában anticiklon alakítja az időjárást. Ennek megfelelően errefelé többnyire napos, száraz az idő, délen 35 fok közelébe, északabbra 25, 33 fok közé melegszik fel a levegő. A térség keleti részén egy hidegfront húzódik a Finn-öböltől egészen a Balkánig.

E front mentén szórványosan zivatarok alakulnak ki, és a mögötte áramló hűvösebb levegő miatt helyenként 25 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. Változékony, csapadékos idő a Brit-szigetek és az Északi-tenger térségében van. Arrafelé sok a felhő, többfelé esik az eső, és még délután is csak 20 fokot mérnek.

Az itt található ciklonrendszer hétfő estig északkelet felé helyeződik át, hátoldalán hideg légtömeg érkezik a Kárpát-medence fölé is, ami átmenetileg több fokkal lehűti a levegőt és többfelé kell csapadékra is számítani.