A Pro Historia előadássorozat újabb állomásához érkezett. A trianoni döntés emlékére Györgyi Zsolt, a Maksai Református Egyházközösség lelkipásztora tart előadást „Népek Krisztusa, Magyarország” címmel, a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyház tanácstermében június 4-én, hétfőn, 16 óra 30 perces kezdéssel.

Az Erdélyi Magyar Ifjak Háromszéki Szervezete tavaly októberben indította útjára a Pro Historia előadássorozatot. Azóta több sikeres előadás is elhangzott Háromszék városaiban, legtöbbjük Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön. A szervezetünk célja, hogy közelebb hozza a magyar múltunkat az érdeklődők számára és felhívja a figyelmet a meghatározó történelmi eseményekre és neves személyiségeinkre, ezáltal ápolva történelmünk és erősítve magyar öntudatunk.

A trianoni döntés kiemelt fontosságú a magyar nemzet sorsának alakulásában. Előzményei hosszan visszanyúlnak ködös történelmünkben és következményeit a jövőre nézve nem látjuk tisztán. Ez az előadás méltó emléke lesz ennek a szörnyű történelmi eseménynek, amelyre kötelességünk emlékezni.

Várunk minden kedves érdeklődőt június 4-én fél ötkor kezdődő előadásra a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyház tanácstermében. Mint minden Pro Historia előadás alkalmával, ezúttal is a belépés díjtalan.