Kortárs írók rémtörténetei, Balaton-koncert, tárlatvezetés, fanfáros bevonulás és a Dresch-Lukács, Oláh-Zana jazz duó – különleges programok a Múzeumok Éjszakájára

Gazdag programkínálattal várja a Műcsarnok, a Mélycsarnok és az Ernst Múzeum szombaton a Múzeumok Éjszakájára érkezőket, köztük a Museum Mass szervezésében biciklivel ide látogatókat. A Műcsarnokban a programok délután 4 órakor az ezredforduló utáni kolozsvári képzőművészetet bemutató kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógia foglalkozásokkal kezdődnek, amelyek a játékos kedvű, kreatív gyerekeknek kínálnak tartalmas szórakozást. 19 órától Belfegor-történeteket olvasnak fel kortárs irodalmunk neves képviselői, az idei könyvhéten új regénnyel jelentkező, rejtőzködő Barnás Ferenc, a Fehér király című regényével a világot „megbabonázó” Dragomán György, a nagysikerű regényeket és éles hangú publicisztikákat író Grecsó Krisztián és a halálosan pontosan fogalmazó író, költő, irodalomtörténész, Schein Gábor. Berszán Zsolt kolozsvári képzőművész egyenesen az Ecsetgyárból érkezik, hogy 21:30-kor személyes hangvételű beszélgetésre  invitáljon a kolozsvári kiállításon. 22 órakor pedig a Four Bones Harsonakvartett fanfáros bevonulása és koncertje ígér kivételes élményt.

A Mélycsarnokban Magyarósi Éva és a kiállítás kurátora tartanak tárlatvezetéseket, majd 23 órától Vig Mihály, aki Magyarósi Éva animációs filmjének zeneszerzője, és kultikus együttese, a Balaton csábít egy kis éjjeli zenehallgatásra.

Az Ernst Múzeumba, Kelemen Károly festményeinek inspiráló miliőjébe 15 órától várjuk játékos, különböző művészeti technikákat felhasználó foglalkozásokra a családokat, akik magyar és angol nyelvű tárlatvezetéseken is közelebb kerülhetnek Kelemen híres mackóinak a történetéhez. A jazz-rajongók pedig 21 órától élvezhetik előbb a Dresch Mihály – Lukács Miklós Duó, majd 22 órától az Oláh Kálmán – Zana Zoltán Duó virtuóz, improvizatív zenéjét.