Bolíviában zavargásba torkollott a béremelést követelő rendőrök sztrájkja: a tiltakozó rendfenntartók egy csoportja kifosztott és felgyújtott pénteken több intézményt La Pazban, pár lépésre az elnöki palotától - jelentették hírügynökségek.

A mintegy 200 feldühödött rendőr betört a hírszerző szolgálatok országos központjába, ahol a rendőrség bírói felügyeleti szerve, valamint az Interpol irodája is helyet kapott. Az intézményeket kifosztották, az archívumokat elégették, a számítógépeket és a bútorokat szétverték a jelentések szerint.
   
A tiltakozások szerdán kezdődtek La Pazban és több más nagyvárosban, ahol kezdetben a közrendőrök bezárkóztak laktanyáikba. Csütörtökön már voltak kisebb incidensek is az elöljáróikkal, akik megpróbálták a szolgálat felvételére bírni őket. A sztrájkolók azt követelik, hogy a minimálbérüket emeljék föl 70 százalékkal (287 dollárnak megfelelő összegre), kapjanak a teljes fizetésüknek megfelelő nyugdíjat, és töröljék el a rendőrök tüntetését tiltó törvényt.
   
Evo Morales bolíviai elnök a sztrájk hallatán idő előtt hazatért a riói csúcstalálkozóról, és belügyminisztere útján tárgyalásokat ígért, miközben az elnöki palota előtt összegyűlt tüntetők a lemondását követelték.