Valószínűleg meghalt egy szurkoló az Oroszország-Lengyelország Eb-meccs előtti összecsapásokban - írja több internetes forrás. Hivatalosan még nem erősítették meg. Az azonban biztos, hogy súlyos zavargások voltak a lengyel fővárosban.

Varsó különböző pontjain folyamatosan verekedtek a drukkerek, pontosabban olyanok, akik a lengyel-orosz meccset a történelmi sérelmek elintézésére használták fel. Legalább 10-en kórházba kerültek és közülük az egyik, egy orosz férfi meghalt. Erről  a Russia Today ír.

A közbeavatkozó rendőrök könnygázt, vízágyút és gumlilövedéket vetettek be a focihuligánok ellen, akik kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg a rendőröket. A rendőrség szerint körülbelül száz focihuligán, oroszok és lengyelek vegyesen, keveredtek konfliktusba.

Az internetre felkerült több videó is. Az egyiken jól látható, hogy maszkos lengyelek egy kávérzóban oroszokat támadnak meg. A földön legalább két orosz fekszik.

Több mint száz lengyelt és oroszt előállítottak, de számuk még növekedhet, mert a rendőrség átnézi a megfigyelő kamerák által készített felvételeket, hogy az összes elkövetőt azonosíthassa.