Különös találkozásnak és beszélgetésnek lehetünk tanúi csütörtökön a Mélycsarnokban. A kérdés az, hogy Magyarósi Éva roppant impulzív, melankolikus és csontig hatolóan szomorú kiállítása rabul ejti-e a „szenvedélyes művészetélvező” Winkler Nórát is? Hogyan lesz ebből a művészet színfalai mögé is betekintő Csillagtúra? És mit mond majd szombaton Magyarósi Éva a tárlatvezetésen?

2012. június 7., csütörtök, 18 óra
Magyarósi–Winkler művészeti duett – Láthatatlan rajzok és Csillagtúra
Beszélgetés a Mélycsarnok Láthatatlan rajzok című kiállításához kapcsolódóan
Műcsarnok kávézó

Magyarósi Éva június 24-ig látható kiállítása kapcsán látogat el hozzánk Winkler Nóra, a Csillagtúra című könyv szerzője, hogy a könyvét illusztráló művésznővel beszélgessenek a kiállításról, az emlékek türkíz és lila képkockáiról, továbbá arról, hogyan telefonálgattak egymással rémült órákat végig, hogy elég jók-e a szövegek és elég jók-e a rajzok, mire megszületett a Csillagtúra című könyv. Az est Winkler Nóra rövid tárlatvezetésével kezdődik.
Akik beszélgetnek: Magyarósi Éva és Winkler Nóra

2012. június 7., csütörtök, 18 óra
Ingyenes tárlatvezetés a művésszel
Magyarósi Éva tárlatvezetése a Láthatatlan rajzok kiállításon
Mélycsarnok

Magyarósi Éva egyéni és társadalmi problémákra egyaránt érzékeny fiatal képzőművész, aki Hanne (2005) és Léna (2010) című filmjeivel jelentős nemzetközi sikereket ért el. Munkáira a médiaművészeti és a klasszikus grafikai és festészeti eljárások új, kísérleti összekötése jellemző. A kiállításon bemutatott animációs filmje a VJ-kultúra hang és mozgókép montázsaihoz áll közel, rendhagyó állóképei a fotó, a kézirajz és a festmény jellemzőit elegyítik.
A tárlatvezetésen való részvétel érvényes belépőjeggyel ingyenes.

Magyarósi Éva különlegesen installált üvegnyomatai a Láthatatlan rajzok kiállításon. Fotó: Knoll Anna Linda