A kulturális intézmények közül elsőként pályázat útján újítja meg munkatársai öltözékét az idén 100 éves Ernst Múzeum.  Megszületett az egyedülálló kezdeményezés eredménye!


A magyar képzőművészet egyik legfontosabb helyszíne az Ernst Múzeum, melyet 1912-ben alapított Ernst Lajos. A jeles évfordulóra, a külső-belső megújulás részeként még áprilisban pályázatot hirdetett az intézményt működtető Műcsarnok Nonprofit Kft. a múzeum kortárs művészeti profiljának szellemiségét tükröző, egységes megjelenésű teremőri formaruhák tervezésére.

A felhívásra nyolcan jelentkeztek. A kétfordulós pályázat második körében 3 tervező közül választotta ki a Műcsarnok munkatársaiból alakított zsűri Szigeti Veronikát, aki több éven keresztül végzett ruhás és jelmezes munkát színházakban, valamint magyar és nemzetközi filmekben, és 2010-ben végezte el a MOME Ruhatervező szakát. 2011-ben az Első Magyar Munkaruha Design pályázaton a Magyar Formatervezési Tanács különdíját kapta.

A pályázat nyerteseként Szigeti Veronika különleges lehetőséget kap arra, hogy 2013-ban saját divatbemutatót rendezhessen az Ernst Múzeumban.