A hazai alternatív zenei színtér legfontosabb résztvevői, valamint néhány feltörekvő külföldi produkció szerepel a Fishing On Orfű fesztiválon, amely ezúttal június 21. és 23. között lesz.

Ha egy zenéhez és bulizáshoz is értő brigád szervez egy nagyobb nyári összezörrenést, akkor jó eséllyel egy eszméletlen hangulatú fesztivál fog születni, pont olyan, mint a Pécs melletti Orfű - egész pontosan a Panoráma Camping - legállatabb nyári lakója, a Fishing On Orfű vagyis a FOOfesztivál.

Amikor a Rátgéber László mesteredző és jóbarátja, a Kispál és a Borz illetve a Kiscsillag énekese Lovasi András valami nagyot gondol, akkor abból biztosan valami piszok jó dolog fog kisülni és nem kérdés, ez így is lett. Orfűn, ahová eddig inkább pancsolni és napon ejtőztni jártunk papucsban naptejjel, hirtelen bulizni akarunk menni sátorral, zeneéhséggel. Miért? A válasz Fishing On Orfű.

Mert született egy új fesztivál, az alterfeszt, ahová sorra járulhat a hazai alternatív zenekarok színe java, hogy a Mecsek árnyékában egy olyan barátságos fesztivált csináljon, hogy mind a két fülünket – a kevésbé vad adottságú többség esetében mind a tíz ujjunkat – megnyaljuk. Egye-fene, néhány nagyon jó külföldi banda is legyen, és persze buli buli hátán, és kemping, és víziszörnyvadászat is, és színpadok, és minden ami a fesztiválhoz kell.

Az orfűi tó partján található Panoráma Campingben idén ötödször rendezik meg a Fishing On Orfűt, ebből az alkalomból egy zenés dokumentumfilm is készült - közölték a szervezők az MTI-vel. A Petőfi Rádió – BB nagyszínpadon június 21-én csütörtökön a táncos produkcióké a főszerep, itt lép fel a PASO, a Brains, a Punnany Massif, valamint a rockot dubsteppel vegyítő londoni Modestep. A másik nagyszínpadon a női fellépőké a főszerep, itt koncertezik a Nemjuci, a Magashegyi Underground, valamint a Chew Lips nevű brit elektropop-duó. Az A38 – Recorder.hu sátor csütörtöki fellépői között lesz a Bëlga, a Soerii & Poolek, a Kelemen Kabátban és a Marlboro Man.

Június 22-én pénteken a Petőfi Rádió – BB nagyszínpadon a Heaven Street Seven, a Quimby, a Vad Fruttik és a Budapest Bár játszik, a másik nagyszínpad a rockzenekarokra koncentrál (Isten Háta Mögött, Supernem, Subscribe), míg az A38 – Recorder.hu sátor hip-hoppal telik meg: itt szövegel az Akkezdet Phiai, Ganxsta Zolee és a Hősök, az est sztárfellépője pedig a Minneapolisból érkező barkács-rapper, Astronautalis.

A Fishing zárónapján már-már hagyomány a kvázi-házigazda Kiscsillag fellépése, amit a 30Y, valamint az idén visszatért Péterfy Bori & Love Band koncertje fog közre. A másik nagyszínpadon a Psycho Mutants, az Óriás, az Intim Torna Illegál, illetve A Kutya Vacsorája lesz látható és hallható. Az A38 – Recorder.hu sátorban a Szabó Balázs bandája, a Fish!, az Irie Maffia vagy az Orfűn már visszatérőnek számító francia rockduó, az Inspector Cluzo játszik. A Café sátor programjában az Uzipov, a brit Maybeshewill, a Képzelt Város, a Jazzékiel, a Pál Utcai Fiúk, Frenk, a Kaláka, valamint Ferenczi György és a Rackajam is szerepel.

A festői környezetben elterülő Orfűn és környékén idén is számos gyalogos-, kerékpár- vagy barlangtúrán vehetnek részt az aktív kikapcsolódásra vágyók, továbbá megszervezik a Fishing sportbajnokságait. A fesztivál ötödik születésnapjának alkalmából egy zenés dokumentumfilm készült. Az egyórás, a youtube videómegosztóra feltöltött filmből kiderül, hogyan alakult a fesztivál története 2008-tól egészen máig.

Az ötödik Fishingen esténként 19 órakor a Szenes sátor színpadán lépnek fel közismert humoristák: pénteken Badár Sándor, szombaton Litkai Gergely, Bödőcs Tibor pedig a fesztivál bármely pontján feltűnhet, hiszen idén ő lesz az esemény "védőszentje". A szervezők az idei rendezvényt megtoldják egy levezető nappal: június 24-én vasárnap az eseményen fellép a Dumaszínházból Aranyosi Péter, koncertet ad a Maszkura és a Tücsökraj. A levezető nap záróeseménye 20 órától a falusi táncházak hangulatát idéző Szalonna és Bandája lesz. A vasárnapi programok ingyenesen látogathatók, az eseményekről további információk találhatók a fishingonorfu.hu címen.

A Fishing On Orfű 2012-es jegyárai és bérletárai:
Elővételi bérlet II. (06.20-ig): 9 600 Ft

Napijegyek
Limitált napijegy (06.01-től): 4 600 Ft