Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea már korábban bejelentette a német Marco Marin és a belga Eden Hazard érkezését, de mellettük még további három támadó megszerzését fontolgatja a klub.

Közülük Victor Mosest szerezhetik meg legolcsóbban a Kékek, bár hozzá klubja nagyon ragaszkodik. A Wigan támadója remek szezont produkált, és bár sok gólt nem lőtt (szám szerint hatot, de ugyanennyi gólpasszt is adott), sikerült bizonyítania a 21 éves tehetségnek.

Az angol utánpótlás válogatottakat végigjáró, de a felnőtt mezőnyben már nigériai színekben bemutatkozó Mosesért négymillió fontot kínált Roman Abramovics, melyet a Latics elnöke visszautasított. A Chelsea várhatóan emelni fog a téten pár millióval.

Hazard 35 és fél millió fontért érkezett a francia Lille-től, de ha Hulk jön a Portótól, akkor már a brazil csatár lesz a Chelsea legdrágább nyári igazolása.

A portugálok korábban visszautasítottak egy 38 milliós ajánlatot, mondván ennél többet akarnak látni a 26 bajnokin 16 gólt és kilenc asszisztot jegyző játékosért. Hulkért a francia Paris Saint-Germain is bejelentkezett, de a játékos elmondta, nem akar Franciaországba igazolni.

Az ötödik, azaz  Európa Liga-indulást érő helyen végzett a Newcastle United a Premier League-ben, és a nemzetközi kupaszereplés miatt a Szarkák próbálnak erősíteni, de könnyen lehet, hogy a keret létszáma inkább csökkenni fog.

Hatem Ben Arfáért Abramovics 18 milliót ajánlott, de érte minimum 26 milliót szeretnének látni – még annak ellenére is, hogy a francia válogatott játékos egy évet súlyos sérülése miatt kihagyott, és a legutóbbi szezonban csak 16 alkalommal volt kezdő 26 fellépésén.

A Chelsea tehát nagyon belelendült, de a klub radarján jóval több játékos szerepel. Távozott a támadó szekcióból Didier Drogba és Salomon Kalou, de Daniel Sturridge is a váltást fontolgatja a több játéklehetőség érdekében.

A fogadási tippek alapján Roberto Di Matteo együttesének jó esélye van arra, hogy jövőre megnyerje a bajnokságot.