Miért nem tudják sokan ezt kimondani? Miért kreálnak saját maguknak fölösleges problémákat ahelyett, hogy egyszerűen csak élveznék az életüket? 

licium.hu - Ilyen és ehhez hasonló kérdések nap mint nap foglalkoztatnak. Hiszen, gondoljunk csak bele, mindannyian valamilyen céllal jöttünk a Földre, kötelezettségeink vannak. Ez önmagában elég nagy kihívás, nem kell ezt harccal, veszekedéssel, haraggal megnehezíteni. Egyszerűen, csak örüljünk annak, amink van és ami megadatott nekünk. Én például minden nap hálát adok, hogy van egy szerető családom, nagyszerű barátaim és élvezem minden egyes nap, minden egyes percét mert tudom, hogy minden nap valami újat tartogat számomra.

Fontos, hogy nem szabad feladnunk akkor sem, ha úgy érezzük nem bírjuk tovább- ebben a helyzetben kell a legerősebbnek lennünk. Én személy szerint optimista ember vagyok, mindenben megtalálom a jó dolgokat. Vannak azonban, akik nap mint nap keseregnek, hogy nem jó az életük, de mégsem változtatnak azon. Sokan nem tudják értékelni mindazt, amit elértek, vagy amivel rendelkeznek. Éppen ezért, elmulasztják magát az életet és annak minden csodálatos pillanatát.

Minden nap tartogat valamit, valami rendkívülit, amiért érdemes felkelni és élni. Habár, olykor, ha akadályokba ütközünk vagy valami kifog rajtunk, akkor is tudnunk kell felállni a padlóról és folytatni tovább mindent, mert csak így lehetünk igazán boldogok. Tudnunk kell azt, hogy a felhők közül majd újra előbukkan a Nap.

Az élet olyan gyorsan elszáll és a fiatalság is múlandó, éppen ezért kell törekednünk arra, hogy minden nap ajándék legyen számunkra és meg kell tanulnunk örülni az apróságoknak is.