Összesen 5.347 diák és tanár vett részt német gyermekkönyvíró felolvasásán Koblenzben, ezzel új felolvasási világrekordot állítottak fel.

Kevés dolog van, aminek ne lehetne Guinness-rekordot állítani, Németország egyik legszebb és legrégebbi városában, Koblenzben új rekordot állítottak fel: az eddigi legnagyobb közönség előtt olvasták fel egyetlen szerző műveit. Az egy órán át tartó felolvasás sikerét fogadta el és erősítette Olaf Kuchenbecker, a világrekordokat jegyző Guinness-szerkesztőség munkatársa a résztvevők örömkiáltásai közepette.

Gemmel háromnegyed órán át olvasott fel külön a rekordkísérletre írt, Alasgus című könyvéből. Majd a diákok olvastak fel Gemmel egyéb írásaiból 15 percen át, iskolánként felosztva a szöveget. A rekord megdöntéséhez legalább ötezer hallgatóra volt szükség és egy minimum egyórás felolvasásra – mondta el Kuchenbecker. Az első részletben 5.374 gyerek figyelte a pódiumon olvasó Gemmelt, majd a másodikban, ennél is többen, 5.406 gyerek gyűlt össze a Weltrekord-lesen online oldal szerint.

Az akcióval Gemmel az olvasást szeretné népszerűsíteni a gyermekek körében. Koblenz, mint Németország egyik legismertebb kulturális ékszerköve, amelynek négy középhegység és terjedelmes erdős-, zöld- és vízi területek alkotják az egyedülálló színfalait, a város több mint 2000 éves történelme előtt tisztelgett a rekord felállításának sikerével.