2012. június 7-én a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős hallgatóinak balett-estjét tekinthetik meg az érdeklődők a Csokonai Színház színpadán.

A Magyar Táncművészeti Főiskola végzős növendékeinek vizsgaelőadását mindig nagy várakozás előzi meg. Így van ez az idén is, azzal a különbséggel, hogy a jövő sztárjainak bemutatkozását nem csupán a budapesti Művészetek Palotájának közönsége láthatja, hanem a debreceni érdeklődők is.
A végzős évfolyam balettmesterei: Fodorné Molnár Márta és Macher Szilárd A végző évfolyam hallgatói: Bálint Dóra, Berzéki Melinda, Csonka Vanessza, Kojo Kaede (Japán), Kovalszki Boglárka, Miura Shino, (Japán), Pyka Alexandra, Schneider Helga, Szalai Emese, Darai Tamás, Horváth Kada, Kovács Péter, Molnár Dávid, Pálinkó Kornél, Rónai Attila, Schumicky Endre, Török Zsolt A Magyar Táncművészeti Főiskola a kilenc éves szakmai képzés során a klaszszikus balett évszázados hagyományait oktatja; de úgy, hogy felkészíti az iskolából kilépő növendékeket arra, hogy a közelmúlt, a jelen, sőt a jövő koreográfusainak elképzeléseit is híven tudják tolmácsolni.
A három rész a fiatalok sokoldalúságát mutatja meg: a klasszikus repertoárt a Petipa: Don Quijote-szvitje képviseli, a mai alkotásokat Marc Ribaud – Prokofjev muzsikájára született – koreográfia; a két nagy formátumú darab között pedig a legvirtuózabbak koncertszámaiban gyönyörködhetünk. Az iskolába kilenc évvel ezelőtt belépő gyerekek mára a hazai és külföldi közönség és együttesvezetők figyelmére érdemes, ifjú művészekké értek, akik várják Önöket is, kedves Nézőink!