Több mint harminc film, köztük Sós Ágnes rendezőnő Láthatatlan húrok – A tehetséges Pusker nővérek című dokumentumfilmje is szerepel a LET'S CEE Filmfesztiválon, amelynek hivatalos megnyitóját hétfő este tartották Bécsben.

(MTI) A fesztivál arra vállalkozik, hogy a bécsi közönséggel kiemelkedő közép- és kelet-európai játék- és dokumentumfilmeket ismertessen meg, köztük fesztiváldíjas alkotásokat. A filmek egy részét először mutatják be Ausztriában.
   
A hétfő esti megnyitón Agnieszka Holland lengyel rendezőnő Sötétben című alkotását vetítették. A filmet 2012-ben a legjobb idegen nyelvű alkotás kategóriában Oscar-díjra jelölték.
   
A program keretében szombaton és vasárnap is látható lesz Sós Ágnes Láthatatlan húrok – A tehetséges Pusker nővérek című dokumentumfilmje. A film két fiatal kecskeméti hegedűművésznőt mutat be, Pusker Ágnest és Pusker Júliát. A testvéri kötelékről, egy családi titokról és a zene erejéről szóló alkotást a 2011-es Magyar Filmszemlén a legjobb dokumentumfilmért járó Ember Judit-díjjal tüntették ki.
   
A szervezők nemcsak annak a mintegy 750 ezer embernek ajánlják a rendezvényt, aki a régióból származik és Bécsben él, hanem minden osztrák nézőnek is, aki érdeklődik a jó filmek iránt. A fesztivált, amelyet a bécsi Collegium Hungaricum – Balassi Intézet is támogat, számos kísérőprogram egészíti ki: koncertek, fotókiállítás, valamint filmes témájú szimpóziumok.
  
A LET'S CEE díjait vasárnap osztják ki dokumentum- és játékfilm kategóriákban.
   
A fesztivál címe angol nyelvű szójáték, amely a Lássuk! (Let's see!) kifejezést és Közép- és Kelet-Európa angol nevének rövidítését (CEE) ötvözi.