Rendkívül fontosak a kis- és közepes vállalkozások, hiszen a 22 ezer Kolozsváron bejegyzett cég nagy többségét teszik ki, és a helyi adók 67%-át fizetik be a városkasszába. A nagy cégek köztudottan Bukarestbe, közvetlenül a központi költségvetésnek adóznak – ezt Eckstein-Kovács Péter, az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje mondta mai sajtótájékoztatóján.

Ez eddig rendben is lenne, de kérdésként merül fel az, hogy Eckstein-Kovács Péter, ekhte zsidó, nemzetáruló barátunk éppen semmi konkrétumot nem mondott az üggyel kapcsolatban. Ha olyan Székelyudvarhelyi Buntaizmussal vezeti majd a várost, akkor a vállalkozók egyáltalán nem jönnek ki jól ebből. Hiszen a befizetett kenőpénz sokkal többe kerül majd a vállalkozóknak, mint a jelenlegi álláspont. 

Az is köztudott, hogy Eckstein-Kovács Péternek halvány lehetősége sincs arra, hogy polgármester legyen. Jelöltségének oka az, hogy ne essen el a csecstől és bekerüljön az önkormányzatba. Szóval egy nagy kamu ez egész kijelentés. 

Ezen felül a vállalkozó szellemmel megáldott választópolgároknak el kellene gondolkodniuk azon, hogy talán nem az lenne fontosabb, hogy egyfajta forgalomgenerálást ígérő pártra adják a voksukat? Mert az adózásból nem feltétlenül a vállalkozók, a "magyar vállalkozók" járnak jól. 

Abból, hogy valaki Kolozsvárra adózik, amiből majd a román polgármester feljavítja a Bukarest fele vezető utakat, a kolozsvári magyar vállalkozó nem sok ételt visz haza a családjának.
Szűrös Bence - Pólus Média kolozsvári tudósító