Sajtóértesülések szerint Bunta Levente, Székelyudvarhely RMDSZ-es polgármestere nem megfelelő engedélyt adott ki, Nyírő József újratemetését illetően. Bár az UDMR-s polgármester úgy nyilatkozott, hogy vállalja a felelősséget a hibáiért, a Magyar Küldöttség és a szervező Székelyudvarhelyért Alapítvány úgy döntött, hogy nem fogják megtartani a temetést. 

Hiszen törvénytisztelő polgárokként, tiszteletben tartják a jogokat. Ahogy Lukács Csaba a Duna TV-s interjújában elmondta, a polgármester felelősségvállalása, nem egy jogi úton meg nem támadható okirat. Éppen ezért, amíg meg nem kapják az újjátemetéshez szükséges engedélyeket. 

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hogy Bunta Levente, majd bukaresti kapcsolatait, amivel olyan erőteljesen büszkélkedett a választásokkor, milyen úton módon tudja kihasználni. Bizonyíték lehet ez arra, hogy az elmúlt több mint húsz évben, milyen parlamenti befolyással bírhattak a székelyudvarhelyi polgármester pártkatona társai.

Gyerünk elvtársak, mert sürget az idő s lassan már nemcsak az erdélyiek szidják az RMDSZ-t hanem a világ összmagyarsága.